J. Bidenas atšaukė D. Trumpo draudimą kariuomenėje tarnauti translyčiams | Diena.lt

J. BIDENAS ATŠAUKĖ D. TRUMPO DRAUDIMĄ KARIUOMENĖJE TARNAUTI TRANSLYČIAMS

Naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas atšaukė ginčytiną savo pirmtako Donaldo Trumpo nurodymą uždrausti tranlyčiams tarnauti ginkluotosiose pajėgose. Demokratas pasirašė įsaką, anot kurio, „visi amerikiečiai, kurie yra tinkami tarnauti Jungtinių Valstijų ginkluotosiose pajėgose, turi galėti tai daryti“, pranešė Baltieji rūmai. „Prezidentas J. Bidenas mano, kad lytinė tapatybė neturėtų būti kliūtis karinei tarnybai ir kad Amerikos stiprybė yra įvairovėje“, – teigiama pranešime.

Translyčiais vadinami žmonės, kurie nesitapatina su savo biologine lytimi. Respublikonas D. Trumpas apie translyčių pašalinimą iš JAV ginkluotųjų pajėgų paskelbė 2017 metais, pasirašydamas du atitinkamus įsakus ir atšaukdamas atitinkamą savo pirmtako Baracko Obamos sprendimą.

D. Trumpas argumentavo, kad kariuomenei negalima užkrauti „milžiniškų medicininių kaštų“, kurių reikalauja translyčių tarnyba.

Dabar Baltieji rūmai pareiškė: „Leisti visiems amerikiečiams tarnauti savo šaliai vilkint uniformą yra geriau kariuomenei ir geriau šaliai“. Ginkluotosios pajėgos esą yra efektyvesnės, jei jose gali tarnauti visi.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

cha ha ha pydarastai eina y ataka....

rusai sake ju neims y nelaisve --degins naxren per atstuma ,kad neuzsikrestu AIDS...

Anonimas

O į kokią tupyklą ( WC ) tie translyčiai eis ? Bandau įsivaizduoti kaip atrodys jankių karinis paradas po vaivorykštės vėliava...

Gyd.

Faktiškai gerai ,tegul tarnauja,gal protas sugrįš , mąstymas ir požiūris pasikeis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS