J. Bidenas atsitraukė nuo išsakytos prielaidos, kad B. Netanyahu vilkina karą Gazos Ruože | Diena.lt

J. BIDENAS ATSITRAUKĖ NUO IŠSAKYTOS PRIELAIDOS, KAD B. NETANYAHU VILKINA KARĄ GAZOS RUOŽE

  • 0

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį, regis, atsitraukė nuo interviu žurnalui „Time“ išsakytos prielaidos, jog esama priežasčių manyti, kad Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) vilkina karą Gazos Ruože norėdamas išgelbėti savo politinę karjerą.

J. Bidenas kalbėjo su „Time“ praėjusią savaitę, kelios dienos iki to, kai buvo pateiktas pasiūlymas dėl paliaubų Gazos Ruože, kurį Izraelio premjeras sutiko šaltai. J. Bideno buvo paklausta, ar, jo nuomone, B. Netanyahu vilkina karą siekdamas išlikti politikoje.

„Yra visos priežastys žmonėms daryti tokią išvadą“, – atsakė JAV vadovas.

Jo interviu buvo paskelbtas antradienį. Vėliau tą pačią dieną Baltuosiuose rūmuose 81-erių metų JAV lyderis kalbėjo kitaip.

„Taip nemanau. Jis bando išspręsti šią rimtą problemą“, – žurnalistams sakė J. Bidenas, paklaustas, ar B. Netanyahu užsiima politiniais žaidimais.

Vis dėlto per interviu JAV vadovas pripažino, kad jo ir B. Netanyahu santykiai bendrai yra įtempti, ir sakė, kad jie labai nesutaria dėl Gazos Ruožo ateities po karo.

Jis taip pat pridūrė, kad būta Izraelio nederamo elgesio per konfliktą, kurį sukėlė spalio 7 dieną palestiniečių grupuotės „Hamas“ surengtas beprecedentis išpuolis.

„Mano pagrindinis nesutarimas su Netanyahu yra tai, kas vyks pasibaigus [karui] Gazos [Ruože]. Į kokią padėtį jis grįš? Ar Izraelio pajėgos sugrįš?“ – kalbėjo J. Bidenas.

„Atsakymas tas, kad tokiu atveju tai negali veikti“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS