J. Bidenas įsitikinęs, kad pavyks pasiekti susitarimą dėl JAV skolos limito padidinimo | Diena.lt

J. BIDENAS ĮSITIKINĘS, KAD PAVYKS PASIEKTI SUSITARIMĄ DĖL JAV SKOLOS LIMITO PADIDINIMO

  • 7

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį pareiškė tikįs, kad su respublikonų lyderiais pavyks susitarti dėl JAV skolos limito padidinimo ir išvengti įsipareigojimų nevykdymo.

„Visi lyderiai sutarė, kad išvengsime įsipareigojimų nevykdymo“, –  teigė J. Bidenas Baltuosiuose rūmuose prieš išvykdamas į Japoniją, kur vyks Didžiojo septyneto (G-7) pasaulio lyderio susitikimai.

J. Bidenas ir Kongreso lyderiai, įskaitant Atstovų Rūmų pirmininką Keviną McCarthy (Keviną Makartį), surengė du tiesioginių derybų etapus, kad pabandytų susitarti dėl JAV skolos limito padidinimo ir taip leistų šaliai sumokėti už turimus įsipareigojimus.

Po to, kai naujausios derybos antradienį baigėsi be sprendimo, K. McCarthy žurnalistams sakė, kad dar „reikia daug nuveikti“, kad būtų nutrauktas ant kortos pastatytas konfliktas su demokratu J. Bidenu dėl skolos limito.

Respublikonai ir toliau primygtinai reikalauja, kad J. Bidenas sutiktų su reikšmingu išlaidų mažinimu mainais į jų paramą, kad būtų padidinta viršutinė riba, ignoruodami daugkartinius demokratų raginimus padidinti skolos limitą be jokių suvaržymų.

Demokratai apkaltino respublikonus, kad šie naudoja kraštutinę taktiką, siekdami prastumti savo politinę darbotvarkę prieš vadinamąją „X datą“, kai Jungtinės Valstijos pradės negrąžinti savo skolų, nes vyriausybei pritrūks pinigų.

J. Bidenas trečiadienį patvirtino, kad nutraukia kelionę po Azijos ir Ramiojo vandenyno regioną, į kurią buvo įtrauktas susitikimas su Australijos premjeru ir sustojimas Papua Naujojoje Gvinėjoje, ir planuoja sekmadienį grįžti į Vašingtoną galutinėms deryboms dėl skolos limito padidinimo.

Tačiau jis dar kartą pakartojo, kad įsipareigojimų nevykdymas nėra išeitis.

„Jei neapmokėtume sąskaitų, tai būtų katastrofa Amerikos ekonomikai ir Amerikos žmonėms“, – sakė jis.

„Amerika nėra nevykėlių tauta. Mes apmokame savo sąskaitas“, – pridūrė prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kodėl dabar varžomi "grynieji"?

Ar privatūs komerciniai bankai, tokie kaip Swedbank, SEB, ir kt. esantys Lietuvoje ir visame pasaulyje iš tikrųjų ‘spausdina’ pinigus? Visiškai teisingai. Daugelis žmonių vis dar mano, kad didžioji pinigų masė yra sudaryta iš banknotų ir metalinių monetų. Bet tai netiesa. Lietuvoje grynieji sudaro 10 milijardų litų sumą, visi kiti pinigai yra tiesiog kompiuteriniai skaičiai bankų sistemose, naudojami debetinėms, kreditinėms kortelėms arba tarpbankiniams atsiskaitymams. Palyginimui, Lietuvoje grynieji sudaro mažiau nei dešimtadalį visų pinigų sumos. Pavyzdžiui Anglijoje grynųjų suma tesiekia 3%, visi kiti 97% yra el. pinigai. Būtent šių el. pinigų ‘spausdinimo’ teisę turi komerciniai bankai. jei bankai Jūsų skaičius ištrins - Jūs pinigų nebeturite.

Anonimas

Ar mano pinigai banke saugiai laikomi ‘seife’ ir saugomi iki kol nuspręsiu juos atsiimti? Visiškai ne. Pinigai bankuose tėra paprastas pažadas juos gražinti. Angliškai jis vadinasi IOU (I Owe You – Aš Tau Skolingas). Tai reiškia, kad laikydami pinigus banko sąskaitoje mes legaliai atiduodame juos banko malonei. Su mūsų pinigais bankas gali daryti ką tik nori, įskaitant lošimą rizikingomis ir neetiškomis investicijomis, pavyzdžiui spekuliavimu maisto kainomis vargingose šalyse, taip dar labiau padidinant maisto kainas sunkiai gyvenantiems žmonėms. „Bankai visuose kraštuose užsiima vis įvairiapusiškesne veikla. Jie teikia ir taupomųjų bankų ir finansų patarėjų paslaugas. Šie bankai turi antrines draudimo, finansų maklerio, išperkamosios nuomos įmones.“ – Wikipedia

tai

panasu i kgb sizofreniku siauteima po karo kai neparankiemns zmonems zydkomisarai g atveju iklijuod avo savo statusa arba isveze susaud ydavo kazkas vyksta dabar ti termynai pa siklys ta laike ir erdveje tik pa ti bjaurastis isbujojo iki kosminio ly gioz=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS