J. Bidenas: Izraelio premjero politika Gazos Ruožo atžvilgiu yra klaida | Diena.lt

J. BIDENAS: IZRAELIO PREMJERO POLITIKA GAZOS RUOŽO ATŽVILGIU YRA KLAIDA

  • 1

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį transliuotame interviu pareiškė, kad Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) politika Gazos Ruožo atžvilgiu yra klaida.

Didėjant įtampai dėl Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karo aukų skaičiaus ir itin prastų sąlygų Gazos Ruože, tai buvo vieni griežčiausių prezidento komentarų B. Netanyahu atžvilgiu.

„Manau, kad tai, ką jis daro, yra klaida. Aš nepritariu jo požiūriui“, – nurodė J. Bidenas JAV ispaniškai transliuojančiam televizijos tinklui „Univision“.

Interviu J. Bidenas pakartojo, kad praėjusią savaitę Izraelio dronų smūgis, per kurį žuvo septyni JAV įsikūrusios maisto labdaros organizacijos „World Central Kitchen“ (WCK) darbuotojai Gazos Ruože, ir po to įvykęs pokalbis su žydų valstybės ministru pirmininku kėlė pasipiktinimą.

„Todėl raginu izraeliečius paskelbti paliaubas, leisti ateinančias šešias ar aštuonias savaites į šalį tiekti visą maistą ir vaistus“, – sakė prezidentas.

Šios interviu metu išsakytos pastabos skiriasi nuo ankstesnių komentarų, kuriuose jis teigė, kad „Hamas“ turi susitarti dėl ugnies nutraukimo ir įkaitų paleidimo.

Manau, kad tai, ką jis daro, yra klaida. Aš nepritariu jo požiūriui.

J. Bidenas taip pat padidino spaudimą Izraeliui, kad šis į palestiniečių anklavą įsileistų kuo daugiau humanitarinės pagalbos, ir pareiškė, kad susisiekė su Saudo Arabijos, Jordanijos ir Egipto lyderiais, kurie jau pasirengę tiekti maistą į karo nuniokotą teritoriją.

„Nėra jokio pasiteisinimo nesirūpinti šių žmonių medicininiais ir maisto poreikiais. Tai reikia padaryti dabar“, – sakė jis.

Šis naujausias J. Bideno interviu rodo, kad prezidento politika Izraelio atžvilgiu iš esmės pasikeitė po to, kai praėjusią savaitę žuvo septyni WCK darbuotojai ir ši situacija sukėlė visuotinį pasipiktinimą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cianidas

Ne klaida,o genocidas,jei vaikus marina badu.O jūs žydų gailit,visokias susigalvotas išmokas valstybė jiems moka

SUSIJUSIOS NAUJIENOS