J. Bidenas JAV sąjungininkes ragina remti Ukrainą | Diena.lt

J. BIDENAS JAV SĄJUNGININKES RAGINA REMTI UKRAINĄ

  • 0

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį paragino pagrindinius savo sąjungininkus koordinuoti paramą Ukrainai, pranešė Baltieji rūmai.

Prezidento administracija nurodė, kad jis kalbėjosi su Kanados, Vokietijos, Italijos, Japonijos, Lenkijos, Rumunijos, Jungtinės Karalystės, Europos Sąjungos ir NATO vadovais bei Prancūzijos užsienio reikalų ministre.

„Šį rytą prezidentas Bidenas surengė pokalbį su sąjungininkais ir partneriais, kad suderintų mūsų nuolatinę paramą Ukrainai“, – sakoma Baltųjų rūmų pareiškime ir priduriama, kad pokalbio detales pateiks vėliau.

Apie taip paskelbta didėjant spaudimui J. Bidenui, nes savaitgalį sudarytame JAV vyriausybės biudžeto susitarime, kuris buvo pasiektas susidūrus su griežtosios linijos respublikonų pasipriešinimu, nenumatyta nauja pagalba Kyjivui.

Demokratas paragino Atstovų Rūmų pirmininką respublikoną Keviną McCarthy (Keviną Makartį) skubiai suteikti naują pagalbą, sakydamas, kad JAV parama Ukrainai, kovojančiai su Rusijos invazija, negali būti nutraukta jokiomis aplinkybėmis.

„Pirmininkas McCarthy ir dauguma Atstovų Rūmų respublikonų privalo laikytis savo žodžio ir užtikrinti, kad būtų teikiama parama, reikalinga padėti Ukrainai gintis“, – socialiniame tinkle „X“ antradienį parašė J. Bidenas. – Pasaulyje esame nepakeičiama tauta – taip ir elkimės.“

Jis taip pat įspėjo, kad laiko iki esamo finansavimo pabaigos liko nedaug.

Rusija pasinaudojo Vašingtone kilusiu chaosu, Kremliui pirmadienį pareiškus, kad, kilus neaiškumui dėl JAV pagalbos Ukrainai, Vakarų nuovargis nuo karo didės.

Gairės: Joe Bidenas, karas Ukrainoje, Baltieji rūmai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS