J. Bidenas Padėkos dienos proga suteikė malonę dviem kalakutams | Diena.lt

J. BIDENAS PADĖKOS DIENOS PROGA SUTEIKĖ MALONĘ DVIEM KALAKUTAMS

Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį pasinaudojo savo, kaip JAV prezidento, įgaliojimais ir suteikė malonę dviem kalakutams, kad šie netaptų pagrindiniu patiekalu per Padėkos dieną, kuri JAV bus švenčiama šį ketvirtadienį.

„Suteikiu malonę Šokoladui ir Čipui“, – teigė J. Bidenas per malonės suteikimo ceremoniją Baltųjų rūmų pietinėje pievelėje – lengvabūdišką rudens renginį, kuris jau yra tapęs savotiška prezidentūros tradicija. 

JAV vadovas keliems renginyje dalyvavusiems moksleiviams pasakojo, kad viename Šiaurės Karolinos ūkyje užauginti du dideli baltos spalvos paukščiai buvo pavadinti jo mėgstamų ledų skonių vardais. 

„Čia tai didelis paukštis“, – šmaikštaudamas sakė J. Bidenas, kai ant stalo buvo padėtas 21 kilogramą sveriantis kalakutas vardu Šokoladas. 

Juokaudamas apie jau laiko patikrintą malonės suteikimą kalakutams, JAV valstybės vadovas negailėjo ir užuominų apie neseniai įvykusius JAV vidurio kadencijos rinkimus, kuriuose demokratams sekėsi daug geriau nei pranašavo daugelis ekspertų ir jie išlaikė Senato kontrolę bei tik nežymiai pralaimėjo respublikonams lenktynėse dėl vietų Atstovų Rūmuose.

„Balsai jau yra. Jie suskaičiuoti ir patikrinti. Nėra jokių biuletenių klastojimo atvejų. Nėra jokių nesąžiningų veiksmų“, – sakė jis, sulaukęs juoko ir, tikėtina, kelių akių pavartymų iš susirinkusių svečių. 

„Vienintelė raudona banga šį sezoną (susijusi su tradicine respublikonų spalva) bus vokiečių aviganis Komanderis“, – pridūrė prezidentas, turėjęs omenyje savo šunį, kuris „nuverčia spanguolių padažo indą ant mūsų stalo“.

Įdarytas kalakutas yra tradicinis patiekalas, kurį amerikiečiai kasmet pateikia per šeimos šventę Padėkos dieną. Ji Jungtinėse Valstijose švenčiama ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį. 

J. Bidenas taip pat užsiminė apie COVID-19 pandemiją, kuri pastaraisiais metais smarkiai apribojo amerikiečių galimybę minėti panašaus pobūdžio šventes, ir paragino pakviestuosius išreikšti dėkingumą tiems, kurie krizės metu saugojo JAV bendruomenes, ypač gydytojams, slaugytojams ir mokslininkams.

„Prieš dvejus metus net negalėjome saugiai surengti Padėkos dienos, kad susirinktų didelė šeima. Dabar galime“, – sakė prezidentas ir pridūrė, kad „tai yra pažanga, ir tęskime ją toliau“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

panašus draugeliai .............

........ ypač leidžiantis lėktuvo trapu žemyn

o visas Pasulis

Kvatoja iš tokios klounados ...

TĄ ŽAIDIMĄ ŽAIDŽIA

Visi Amerikos prezidentai. O tam, suvaikėjusiam - tikras kaifas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS