J. Bidenas paragino JAV susivienyti kovojant su „Hamas“ ir Rusija | Diena.lt

J. BIDENAS PARAGINO JAV SUSIVIENYTI KOVOJANT SU „HAMAS“ IR RUSIJA

  • 0

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), ketvirtadienį sakydamas kalbą tautai iš Ovaliojo kabineto pareiškė, kad „Hamas“ ir Rusija siekia sunaikinti demokratijas, ir pabrėžė, kad pagalba Ukrainai ir Izraeliui yra gyvybiškai svarbus amerikiečių interesas.

J. Bidenas savo kalboje teigė, kad islamistų kovotojų grupuotė „Hamas“ ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kelia skirtingas grėsmes, bet turi vieną bendrą bruožą: abu nori visiškai sunaikinti kaimyninę demokratinę šalį.

„Negalime ir neleisime laimėti tokiems teroristams kaip „Hamas“ ir tokiems tironams kaip Putinas. Atsisakau leisti, kad taip nutiktų“, – kalbėjo jis.

JAV vadovas nurodė, kad penktadienį prašys Kongreso patvirtinti didžiulį finansavimą Ukrainai ir Izraeliui, ir teigė, kad tai yra investicija į Jungtinių Valstijų, kaip pasaulinės lyderės, ateitį.

„Tai protinga investicija, kuri duos naudos amerikiečių saugumui ištisoms kartoms, – sakė 80-metis demokratas. – Amerikos lyderystė yra tai, kas sutelkia pasaulį. Amerikos aljansai saugo mus, Ameriką. Dėl amerikietiškų vertybių esame partneriai, su kuriais kitos šalys nori bendradarbiauti. Amerika yra švyturys pasauliui. Vis dar. Vis dar.“

J. Bidenas, šią savaitę su solidarumo vizitu lankęsis Izraelyje, ruošdamasis perrinkimo kampanijai 2024-ųjų rinkimuose nori įtikinti nuo karo pavargusius rinkėjus ir griežtosios linijos respublikonus, kad ši pagalba naudinga ir pačioms Jungtinėms Valstijoms.

Teigiama, kad Baltieji rūmai rengia didžiulį prašymą Kongresui skirti 100 mlrd. dolerių (94,5 mlrd. eurų) paketą, į kurį būtų įtrauktas finansavimas Izraeliui kare su „Hamas“ ir Ukrainai kovoje su Rusijos invazija.

Susiedamas du už vandenyno vykstančius konfliktus, J. Bidenas siekia įtikinti, kad jie yra dalis didesnės kovos dėl pasaulio tvarkos formavimo ir amerikiečių apsaugos namuose.

Gairės: Joe Bidenas, Hamas, Rusija, kova, karas Ukrainoje, karas Izraelyje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS