J. Bidenas pasisakė už susitarimą dėl paliaubų Gazos Ruože: tai geriausias būdas nutraukti smurtą | Diena.lt

J. BIDENAS PASISAKĖ UŽ SUSITARIMĄ DĖL PALIAUBŲ GAZOS RUOŽE: TAI GERIAUSIAS BŪDAS NUTRAUKTI SMURTĄ

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas pasinaudojo savo žinute musulmonams, kuri buvo paskelbta Aukojimo šventės (Id al Adchos) proga, kad pasisakytų už JAV remiamą susitarimą dėl paliaubų Gazos Ruože, ir sekmadienį pareiškė, jog tai yra geriausias būdas padėti civiliams, „kenčiantiems nuo karo tarp „Hamas“ ir Izraelio siaubų“.

„Žuvo per daug nekaltų žmonių, įskaitant tūkstančius vaikų. Šeimos paliko savo namus ir buvo sunaikintos jų bendruomenės. Jų skausmas yra didžiulis“, – pareiškime sakė J. Bidenas.

„Esu tvirtai įsitikinęs, kad trijų etapų paliaubų pasiūlymas, kurį Izraelis pateikė „Hamas“ ir kurį parėmė JT Saugumo Taryba, yra geriausias būdas nutraukti smurtą Gazos Ruože ir galiausiai užbaigti karą“, – pridūrė jis.

JAV spaudžia Izraelį ir „Hamas“ oficialiai pritarti paliaubų susitarimui, kuris leistų padaryti pradinę šešių savaičių trukmės pertrauką kovose.

Pranešama, kad per Id al Adchą Gazos Ruože įsivyravo retai stebima santykinė ramybė. Prieš tai Izraelis paskelbė apie „taktinę pauzę“ kovose netoli Rafacho, kad būtų galima sudaryti sąlygas pagalbos prekių pristatymui.

Šeimos paliko savo namus ir buvo sunaikintos jų bendruomenės. Jų skausmas yra didžiulis.

Prezidentas akcentavo amerikiečių pastangas „ginti kitų musulmonų bendruomenių“, kurios susiduria su persekiojimu, įskaitant Mianmaro rohinjus ir Kinijos uigūrus, teises.

Jis teigė, kad „mes taip pat stengiamės taikiai išspręsti siaubingą konfliktą Sudane“, kurį nuo 2023 m. balandžio kausto kovos tarp šios šalies kariuomenės ir konkuruojančios sukarintos grupės.

Kalbėdamas apie vidaus reikalus, J. Bidenas sekmadienį taip pat pažadėjo susidoroti su islamofobija ir tai padarė tiesiogiai kreipdamasis į Amerikos musulmonus, kurie yra svarbūs rinkėjai demokratui, siekiančiam perrinkimo.

„Mano administracija kuria nacionalinę strategiją, kurios tikslas yra atremti islamofobiją ir su ja susijusias šališkumo bei diskriminacijos formas, kurios paveikia ne tik musulmonus, bet ir arabus, sikhus ir Pietų Azijos amerikiečius“, – tvirtino J. Bidenas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

jokio ten smurto nėra , vyksta teroristų naikinimas , o civiliai miršta dėl senatvės ir tai nieko nuostabaus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS