J. Bidenas paskelbė kandidatuosiantis 2020-ųjų JAV prezidento rinkimuose | Diena.lt

J. BIDENAS PASKELBĖ KANDIDATUOSIANTIS 2020-ŲJŲ JAV PREZIDENTO RINKIMUOSE

  • 2

Buvęs JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį paskelbė, kad kandidatuos 2020 metų prezidento rinkimuose.

Jis prisijungė prie nemenko būrio Demokratų partijos kandidatų, jau anksčiau paskelbusių, jog kovos dėl teisės 2020-aisiais mesti iššūkį dabartiniam JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui). 

Žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“, prie kurios pridėtas pusketvirtos minutės vaizdo įrašas, J. Bidenas sakė negalintis nieko nedaryti, kai D. Trumpas „iš esmės keičia šios šalies pobūdį“.

„Esminės šios tautos vertybės... mūsų autoritetas pasaulyje... mūsų demokratija... visa, kas yra Amerika – Amerika – yra pastatyta ant kortos. Štai kodėl šiandien pranešu, kad kandidatuosiu į Jungtinių Valstijų prezidentus“, – parašė jis.

Dar prieš oficialų savo pareiškimą J. Bidenas, kuris aštuonerius metus dirbo Baracko Obamos (Barako Obamos) viceprezidentu, pirmavo pagal daugumą demokratų rinkėjų apklausų.

Įvairias apklausas stebinčio tinklapio „RealClearPolitics“ duomenimis, jis yra favoritas ir turi 29,3 proc. rinkėjų paramą. Antroje vietoje su 23 proc. parama yra nepriklausomas senatorius Bernie Sandersas (Bernis Sandersas).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

p

praspjauk Trumpa, kandidatuok, kai sukaks šimtas

Barakas

Metuose Biden”as jau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS