J. Bidenas pavedė JAV žvalgybai per 90 dienų parengti ataskaitą apie COVID-19 kilmę | Diena.lt

J. BIDENAS PAVEDĖ JAV ŽVALGYBAI PER 90 DIENŲ PARENGTI ATASKAITĄ APIE COVID-19 KILMĘ

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį įpareigojo šalies žvalgybos tarnybas per tris mėnesius parengti ataskaitą, ar pandeminis koronavirusas, pirmąsyk aptiktas Kinijoje, persimetė žmonėms nuo kokio nors gyvūno, ar pasklido iš laboratorijos.

Agentūros turėtų „padvigubinti savo pastangas rinkti ir analizuoti informaciją, galinčią priartinti mus prie galutinės išvados ir pranešti man [apie taip] per 90 dienų“, sakoma Baltųjų rūmų paskelbtame J. Bideno pranešime.

Pasak J. Bideno, agentūros šiuo metu nėra galutinai išsiaiškinusios, kuris iš dviejų galimų šaltinių buvo tikroji COVID-19 pandemijos, nuo 2019 metų pabaigos pasaulyje nusinešusios daugiau kaip 3,4 mln. žmonių gyvybių, priežastis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jis

sąmokslo teorijų milijonai šiuo klausimu ir vis dar atsiranda naujų. Priežasstis labai primityvi- tinkamų saugumo protokolų nebuvimo ar nepaisymo Uhano laboratorijoje.

GALI

Paaiškėti labai skandalingų dalykų ir viruso kilmė bei jo "darytojai"Ar tik ne dėl to chebra nuleidinėja iešmus ant Billo G.ir pranašauja krachą žemės ūkio,IT,farmacijos ir finansų milijardinėms Billo investicijoms bei verslams.Pasaulis tai tikrai pajus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS