J. Bidenas pelnė lengvą pergalę pirminiuose demokratų rinkimuose Pietų Karolinoje | Diena.lt

J. BIDENAS PELNĖ LENGVĄ PERGALĘ PIRMINIUOSE DEMOKRATŲ RINKIMUOSE PIETŲ KAROLINOJE

  • 18

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šeštadienį iškovojo pergalę Pietų Karolinos demokratų pirminiuose rinkimuose, o po jų pažadėjo, kad lapkritį vyksiančiuose rinkimuose antrą kartą privers pralaimėti respublikonų varžovą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą).

Dabar demokratai analizuos rezultatus, norėdami išsiaiškinti, kaip 81-erių metų dabartinis prezidentas, kovojantis su žemais reitingais, sutelkė juodaodžius rinkėjus, kurie prieš ketverius metus padėjo jam patekti į Baltuosius rūmus prieš D. Trumpą.

Pradėdamas žygį į savo partijos nominaciją, J. Bidenas užsitikrino net 96,4 proc. balsų pirmuosiuose 2024 metų demokratų pirminiuose rinkimuose, remiantis rezultatais, kai buvo suskaičiuota pusė biuletenių.

Jis aplenkė vienintelius savo varžovus rinkimų biuletenyje – rašytoją  Marianne Williamson (Marian Viljamson), surinkusią 2 proc. balsų, ir Minesotos kongresmeną Deaną Phillipsą (Diną Fillipsą), surinkusį 1,6 proc. balsų, pranešė JAV naujienų organizacijos.

„Dabar, 2024 metais, Pietų Karolinos gyventojai vėl pasisakė, ir aš neabejoju, kad jūs nukreipėte mus keliu, kuriuo eidami mes vėl laimėsime prezidento rinkimus – ir Donaldas Trumpas vėl taps pralaimėtoju“, – pareiškime kampanijos renginyje Kalifornijoje sakė J. Bidenas.

Apklausų duomenimis, J. Bideno reitingai šiame kadencijos etape yra žemiausi iš visų šiuolaikinių prezidentų, o rinkėjai nerodo didelio noro pakartoti 2020-ųjų JAV prezidento rinkimų scenarijaus.

Tačiau kai kuriose pastarojo meto apklausose demokratas įgijo pranašumą, o sausį jis laimėjo neoficialius pirminius rinkimus Naujajame Hampšyre, nors nebuvo įtrauktas į rinkimų biuletenį ir rinkėjai patys jį įrašė į pretendentų sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Pietų Karolinoje gyvena

dauguma idijotų ir iškrypėlių, ko norėti.

Pilietiškas

Apsigyvenę atėjūnai Amerikoje vietoje indėnų, nieko nesuvokia! Renka senukus " karšinčius" - tyčiojasi iš savęs patys!

Bus \\\\\.../////

visam pasauliui pi...ec jei tas demencininkas laimės.___L.Brežnevo fenomenas,o dažkada šaipėsi,tai pas juos pačius atėjo,rankele nevykusiai pamojuoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS