J. Bidenas ragina gerokai padidinti pagalbą Gazos Ruožui | Diena.lt

J. BIDENAS RAGINA GEROKAI PADIDINTI PAGALBĄ GAZOS RUOŽUI

  • 6

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) sekmadienį, vykstant kovoms palestiniečių teritorijoje, per pokalbį telefonu su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi) pabrėžė būtinybę padidinti humanitarinę pagalbą Gazos Ruožui, sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

Per atskirą pokalbį su Egipto prezidentu Abdel Fattah al Sisi (Abdel Fatahu Sisiu) J. Bidenas taip pat pritarė, kad „nuo šiandienos, o vėliau ir nuolat, būtų gerokai paspartintas ir padidintas pagalbos srautas į Gazos Ruožą“, sakoma antrajame Baltųjų rūmų pranešime.

Po to, kai spalio 7 dieną Gazos Ruožą valdantys „Hamas“ kovotojai įsiveržė į žydų valstybės teritoriją ir, pasak Izraelio pareigūnų, nužudė 1 400 žmonių, daugiausia civilių, bei paėmė 230 įkaitų, Izraelis pradėjo plataus masto anklavo bombardavimo kampaniją.

„Hamas“ kontroliuojama sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad nuo to laiko dėl nesiliaujančių Izraelio smūgių Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 8 tūkst. žmonių, pusė jų – vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

taip manantis

Dažnai girdisi pasakymų:žydai valdo pasaulį........ Tai patvirtino ir įvykiai Gazoje. Kaip visi puolė padėti nugalėti "teroristus"....Pagarba JT vadovui Guteresui..... O ar ne jūs ponai juos padarėte teroristais nesukurdami Palestinos respublikos, kai žydai visais šonais puolė kurdami savo nausėdijas tuose mažuose palestiniečių arabų anklavuose. Sutinku, kad Hamas išpuolio negalima pateisinti, bet tai iįvyko iš viso pasaulio galingųjų abejingumo.

kas

sustabdys tuos beprasmiškus absurdo karus Žemėje?

JANKIAI ! - savo DOLERIUS susikiškite į antrą galą,

juk su JANKIŲ parama , ŽYDAI žudo palestiniečius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS