J. Bidenas sekmadienį telefonu kalbėsis su V. Zelenskiu | Diena.lt

J. BIDENAS SEKMADIENĮ TELEFONU KALBĖSIS SU V. ZELENSKIU

Po pokalbio su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu JAV vadovas Joe Bidenas sekmadienį telefonu kalbėsis ir su kolega iš Ukrainos Volodymyru Zelenskiu, penktadienį pranešė Baltieji rūmai.

Be kita ko, bus kalbama apie rusų dalinių telkimą prie Ukrainos sienos. J. BIdenas aptars ir pasirengimą planuojamiems pokalbiams su Maskva, kurie turėtų padėti sušvelninti konfliktą, sakoma Baltųjų rūmų pranešime. V. Zelenskis tviteryje patvirtino, kad kalbėsis su JAV prezidentu.

J. Bidenas per pokalbį, anot Baltųjų rūmų, dar kartą pabrėš JAV paramą Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenumui.

JAV prezidentas ketvirtadienį beveik valandą kalbėjosi telefonu su V. Putinu. Daugiausiai buvo kalbama apie Ukrainos konfliktą ir pasiengimą būsimiems diplomatiniams susitikimams.

Rusijos ir JAV diplomatai sausio 9-10 dienomis ketina susitikti Ženevoje.

JAV kaltina Rusiją telkiant pajėgas Ukrainos pasienyje. Baiminamasi, kad Maskva gali įžengti į buvusią sovietinę respubliką. Rusija tokius planus neigia.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

šiam JANKIUI,

v a i d y b a artėja į pabaigą- JANKIŲ p l ė š i k i š k i grąsinimai KINIJAI ,RUSIJAI ir kitoms pasaulio valstybėms-- , dar labiau p a s k u b i n s jų EGZISTENCIJOS pabaigą .

SMAGIAI IŠ RYTO PASIJUOKIAU...

Būdamas Zelenskio vietoje - iš gėdos prasmegčiau skradžiai žemės. Pradžioje Baidenas pasikalbėjo su Putinu, o po dienos duos nurodymus Ukrainos klounui...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS