J. Bidenas teigia esąs pasiryžęs nesiųsti JAV karių į Ukrainą | Diena.lt

J. BIDENAS TEIGIA ESĄS PASIRYŽĘS NESIŲSTI JAV KARIŲ Į UKRAINĄ

  • 0

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šeštadienį pakartojo neketinantis siųsti amerikiečių karių į Ukrainą, ir kartu gyrė JAV lyderystę pasaulyje – netiesiogiai atsakydamas į respublikonų varžovo Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kaltinimus silpnumu.

„Ukrainoje nekariauja jokie amerikiečių kariai. Esu pasiryžęs, kad taip ir liktų, bet mes tvirtai stovime kartu su Ukraina ir būsime kartu su ja“, – sakė demokratas, kreipdamasis į prestižinės Vest Pointo karo akademijos absolventų laidą.

Pasak J. Bideno, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kurį jis pavadino žiauriu tironu, buvo įsitikinęs, kad po to, kai 2022-ųjų vasarį pasiuntė savo karius į savo kaimyninę šalį, NATO subyrės.

„Vietoj to, didžiausias pasaulio istorijoje gynybinis aljansas yra stipresnis nei bet kada anksčiau“, – sakė JAV vadovas.

Praėjusį mėnesį, po kelis mėnesius trukusių ginčų Kongrese, JAV įstatymų leidėjai priėmė ilgai atidėliotą 61 mlrd. dolerių (56,2 mlrd. eurų) karinės pagalbos Kyjivui paketą, Ukrainos pajėgoms susiduriant su sunkumais mūšio lauke dėl amunicijos, karių ir lėšų trūkumo.

Nuo to laiko J. Bidenas nurodė išsiųsti Ukrainai penkias karinės pagalbos dalis, Rusijai toliau intensyviai puolant Charkivo regioną.

J. Bidenas taip pat gyrė JAV vaidmenį Artimuosiuose Rytuose, pažymėdamas, kad Vašingtonas vykdo neatidėliotiną diplomatiją, siekdamas užtikrinti paliaubas ir sugrąžinti namo palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ laikomus įkaitus.

„JAV ginkluotųjų pajėgų dėka mes darome tai, ką gali padaryti tik Amerika kaip nepakeičiama tauta, vienintelė pasaulio supervalstybė“, – sakė jis.

JAV prezidentas, kuris dalyvauja kampanijoje dėl perrinkimo lapkritį vyksiančiuose rinkimuose, taip pat paragino kadetus laikytis priesaikos „ne politinei partijai, ne prezidentui, o Jungtinių Amerikos Valstijų Konstitucijai prieš visus užsienio ir vidaus priešus“.

Jis pavadino juos Amerikos demokratijos sergėtojais.

„Laisvė nėra nemokama. Ji reikalauja nuolatinio budrumo“, – pridūrė J. Bidenas.

Gairės: Joe Bidenas, karas Ukrainoje, JAV, ginklai Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS