J. Bidenas: V. Putinas nepalauš mūsų ryžto dėl paramos Ukrainai | Diena.lt

J. BIDENAS: V. PUTINAS NEPALAUŠ MŪSŲ RYŽTO DĖL PARAMOS UKRAINAI

Rusija nepalauš Ukrainos sąjungininkų ryžto, sekmadienį po pokalbių su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu Hirošimoje vykstančio Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo kuluaruose pareiškė JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

Jis sakė, kad patikino savo kolegą iš Ukrainos, jog Vašingtonas ir kiti Kyjivo rėmėjai „nesvyruos, Putinas nepalauš mūsų ryžto, kaip jis manė galįs“.

Amerikiečių lyderis pridūrė, kad savo ruožtu V. Zelenskis patikino Vašingtoną, jog naikintuvai F-16, dėl kurių perdavimo Kyjivui jis pats pritarė, nepuls Rusijos teritorijos.

„Turiu tvirtą Zelenskio patikinimą, kad jie nesinaudos šia priemone, kad pereitų į Rusijos geografinę teritoriją, tačiau ten, kur Rusijos kariai yra Ukrainoje ir toje teritorijoje, jie galės tai daryti“, – sakė J. Bidenas.

JAV ir Kinijos santykiai netrukus turėtų pagerėti

JAV prezidentas sekmadienį pareiškė, kad Vašingtono ir Pekino ryšiai turėtų labai greitai atšilti, tarp dviejų galybių įsivyravus įtampai po to, kai Jungtinės Valstijos šiais metais numušė įtariamą Kinijos šnipinėjimo balioną.

„Jis buvo numuštas ir, kalbant apie tarpusavio bendravimą, viskas pasikeitė. Manau, kad netrukus tai pradės gerėti“, – Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime Japonijoje žurnalistams sakė J. Bidenas.

Gairės: Joe Bidenas, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, parama Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS