J. Bideno patarėjas saugumo klausimais reikalauja iš Izraelio politinės strategijos | Diena.lt

J. BIDENO PATARĖJAS SAUGUMO KLAUSIMAIS REIKALAUJA IŠ IZRAELIO POLITINĖS STRATEGIJOS

JAV prezidento Joe Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake‘as Sullivanas dar kartą paragino Izraelio vyriausybę susieti savo karines operacijas Gazos Ruože su politine strategija.

Baltieji rūmai tokį reikalavimą pateikė sekmadienį, po to, kai J. Sullivanas Jeruzalėje susitiko su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu ir prezidentu Isaacu Herzogu.

Pasak Baltųjų rūmų, siūlomos strategijos tikslas yra užtikrinti ilgalaikę pergalę prieš palestiniečių smogikų organizaciją „Hamas“, visų Izraelio įkaitų paleidimą ir geresnę Gazos Ruožo ateitį.

JAV jau kurį laiką ragina Izraelį pristatyti palestiniečių pakrantės teritorijos administravimo strategiją ir ne kartą perspėjo dėl didelio masto puolimo Rafacho mieste, esančiame Gazos Ruožo pietuose prie sienos su Egiptu.

Izraelio premjeras B. Netanyahu po susitikimo tinkle „X“ parašė, kad jie detaliai aptarė karo Gazos Ruože tąsą, ypač Rafache taikomą požiūrį ir humanitarinių pastangų intensyvinimą Gazos Ruože.

Anot Baltųjų rūmų, J. Sullivanas taip pat pasiūlė įvairių priemonių, skirtų užtikrinti, kad Gazos Ruožą pasiektų daugiau pagalbos prekių, ir aptarė žingsnius, kaip suformuoti koridorius, kad pagalba pasiektų visus civilius, kuriems jos reikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skirkit

Patareja i Bideno vieta!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS