J. Bideno sūnus Hunteris neteko teisės verstis advokato praktika | Diena.lt

J. BIDENO SŪNUS HUNTERIS NETEKO TEISĖS VERSTIS ADVOKATO PRAKTIKA

  • 2

Dėl neteisėto ginklo įsigijimo nuteistas JAV prezidento Joe Bideno sūnus Hunteris neteko teisės Vašingtone verstis advokato praktika.

Dėl nuosprendžio licencija stabdoma „nedelsiant“, sakoma antradienį Apeliacinio teismo Vašingtone paskelbtoje nutartyje. Advokatų rūmų komitetas dabar pradės drausminę procedūrą ir svarstys, at H. Bidebas dar gali teikti advokato paslaugas.

Birželio pradžioje prisiekusiųjų žiuri Delavero valstijoje pripažino prezidento sūnų kaltu pateikus melagingus duomenis ir nutylėjus savo tuometę priklausomybę nuo narkotikų, kai 2018 m. spalį pirko ginklą. Jis tai neigia. H. Bidenui gresia laisvės atėmimo bausmė. Bausmės dydis bus paskelbtas vėliau. Kadangi nėra anksčiau teistas, 54-erių Hunteris kalėjimo gali išvengti.

H. Bidenas yra baigęs Jeilio teisės mokyklą ir praeityje dirbo advokatu bei ekonomikos lobistu. Leidimą verstis advokato praktika Vašingtone jis gavo 2007 m. Tačiau, anot žiniasklaidos, pastaraisiais metais jis ne itin aktyviai juo naudojosi.

Jau ir taip politiškai įtemptais rinkimų metais neigiamos antraštės apie sūnų J. Bideno oponentams suteikia daug erdvės pulti prezidentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Du

Pyyderai

Komentarijus

Gal geriau parašykit geriau apie bidenų veiklą ukrainoje prieš tai kol nebuvo karo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS