J. Borrellis: Ukraina laimės, o Rusija bus patraukta atsakomybėn | Diena.lt

J. BORRELLIS: UKRAINA LAIMĖS, O RUSIJA BUS PATRAUKTA ATSAKOMYBĖN

Ukraina laimės, o šalis agresorė ir visi karo nusikaltimo dalyviai bus patraukti atsakomybėn.

Tai tinkle „X“ parašė Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos įgaliotinis Josepas Borrellis.

„Minime antrąsias Rusijos visapusiškos brutalios agresijos prieš Ukrainą metines. ES Ukrainos žmonių pusėje stovi nuo to tragiško ryto, kuris pakeitė Europos istoriją, bet dar kartą jėga nepakeis jos geografijos. Ankstų 2022 m. vasario 24 d. rytą buvau pažadintas ir informuotas, kad Rusija pradėjo visapusišką invaziją į Ukrainą. Tada man buvo aiškūs trys dalykai, taip yra ir dabar: Ukraina nugalės. ES rems Ukrainą tiek, kiek reikės. Rusija bus patraukta atsakomybėn“, – parašė J. Borrellis.

Jis prisiminė savo įrašą, kurį tinkle „X“ paskelbė 2022 m. vasario 24 d. 6 val. 02 min.

ES rems Ukrainą tiek, kiek reikės.

„Griežtai smerkiame nepagrįstą Rusijos ataką prieš Ukrainą. Šiomis tamsiomis valandomis mūsų mintys yra su Ukraina ir nekaltomis moterimis, vyrais ir vaikais, jiems išgyvenant šią neišprovokuotą ataką ir baiminantis dėl savo gyvybių. Patrauksime Kremlių atsakomybėn“, – tuo metu rašė J. Borrellis.

Kaip jau skelbta, 2022 m. vasario 24 d. Rusijos Federacija pradėjo plataus masto karą prieš Ukrainą. Nuo agresijos pradžios ES teikia Ukrainai beprecedentę politinę, ekonominę, finansinę, karinę ir humanitarinę pagalbą, kurios vertė jau siekia 90 mlrd. eurų.

Gairės: Josepas Borrellis, karas Ukrainoje, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS