J. Borrellis: V. Putino pergalė pagrįsta represijomis ir bauginimu | Diena.lt

J. BORRELLIS: V. PUTINO PERGALĖ PAGRĮSTA REPRESIJOMIS IR BAUGINIMU

  • 6

Rusijos prezidento Vladimiro Putino perrinkimas naujai šešerių metų kadencijai nebuvo laisvas ir sąžiningas, nes su tikrąja opozicija buvo susidorota, o tarptautinių nepriklausomų rinkimų stebėtojų nebuvo, pirmadienį pareiškė Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas.

„Šie rinkimai buvo paremti represijomis ir bauginimais“, – Briuselyje žurnalistams sakė Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

Vėliau paskelbtame bendrame visų 27 ES šalių pareiškime teigiama, kad valdžiai atmetus visus karui Ukrainoje nepritariančius kandidatus, iš rusų buvo atimta reali galimybė rinktis.

ES pasmerkė balsavimą Maskvos šiuo metu okupuotuose Ukrainos regionuose ir pareiškė, kad „nepripažįsta ir niekada nepripažins nei šių vadinamųjų rinkimų Ukrainos teritorijose, nei jų rezultatų“.

Tačiau blokas neatsižvelgė į pagrindinio Kremliaus priešininko Aleksejaus Navalno našlės raginimą nepripažinti V. Putino teisėtu Rusijos prezidentu.

J. Borrellis teigė, kad Briuselyje susirinkę ES ministrai turėtų skirti sankcijas kalėjimų pareigūnams, susijusiems su A. Navalno mirtimi Arkties kolonijoje praėjusį mėnesį.

Diplomatai naujienų agentūrai AFP sakė, kad sankcijos bus taikomos 33 asmenims ir 2 subjektams.

A. Navalno sąjungininkai skundėsi, kad tokia ribota Vakarų reakcija į opozicionieriaus mirtį neturės jokios įtakos Kremliui.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

VAKARŲ šveicorius Borrellis -visada p r o t a u j a

ribotai ir daugeliu atvejų nesuvokia gyvenimo realybės.--Visa bėda , jog tokie n e v y k ė l i a i nesuvokia , kodėl pastatyti prie VAKARŲ durų slenksčio .

pasaulis nori taikos o europa siuncia ginklus

borrellis kaip ir zelenskis narkomanas teroristas siandien labai panasus i gienas alkani ir beveik nusibaige loti nebeturi jegu tik apsisike inkscia

Trojos arklys

Čia krabo draugas putinas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS