J. Castexas: augant COVID-19 atvejų skaičiui kaukės taps privalomos visame Paryžiuje | Diena.lt

J. CASTEXAS: AUGANT COVID-19 ATVEJŲ SKAIČIUI KAUKĖS TAPS PRIVALOMOS VISAME PARYŽIUJE

Prancūzijos premjeras Jeanas Castexas (Žanas Kasteksas) ketvirtadienį pranešė, kad augant naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų skaičiui, visame Paryžiuje taps privalomos apsauginės kaukės.

Ministras pirmininkas nurodė, kad dar 19 Prancūzijos departamentų pripažintos „raudonosiomis“ viruso plitimo zonomis, o tokį statusą iš viso turi 21 iš 94 šalies departamentų.

Oficialūs trečiadienio duomenys rodo, kad per praėjusią parą Prancūzijoje patvirtinta daugiau kaip 5 400 naujų COVID-19 atvejų, taip pat auga į ligonines ir intensyviosios terapijos skyriuose gydomų pacientų skaičius.

J. Castexas per spaudos konferenciją pareiškė, kad visoje Prancūzijoje stebimas COVID-19 epidemijos „neginčijamas atgimimas“ – 100 tūkst. gyventojų šiuo metu tenka 39 teigiami testai koronavirusinei infekcijai nustatyti, o prieš mėnesį šis rodiklis buvo keturis kartus mažesnis.

Premjeras sakė, kad visame Paryžiuje bus privaloma dėvėti apsaugines kaukes, tačiau nenurodė, kada šis reikalavimas įsigalios.

Visoje šalyje jau yra privaloma dėvėti kaukes viešajame transporte ir daugumoje uždarų viešųjų vietų.

Kai kurių miestų, taip pat ir sostinės, vietos valdžia, pasinaudojusi savo vykdomaisiais įgaliojimais, įvedė privalomą kaukių dėvėjimą lauke esančiose judriose viešosiose vietose.

Prancūzijoje patvirtinta per 291 tūkst. COVID-19 atvejų ir per 30,5 tūkst. mirčių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nuomonė

Užsimaukit tas kaukes sau ant pimpių, bus daugiau naudos.

Fito

Nesusimąstote kodėl Paryžiuje tiek daug užsikrėtusių,juk Paryžius ištvirkusiu ,laisvo elgesio žmonių šalis,argi neaišku kas dedasi pasaulyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS