J. Guaido paskelbė, kad vyriausybė surengs derybas su N. Maduro | Diena.lt

J. GUAIDO PASKELBĖ, KAD VYRIAUSYBĖ SURENGS DERYBAS SU N. MADURO

Venesuelos laikinuoju prezidentu pasiskelbęs Juanas Guaido sekmadienį paskelbė, kad Barbadose bus surengtos naujos derybos tarp opozicijos ir prezidento Nicolaso Maduro vyriausybės.

J. Guaido nepateikė tikslios datos, kada dialogas bus atgaivintas po to, kai paskutinė diskusija Norvegijoje pasibaigė be rezultatų. Naujos derybos bus surengtos Karibuose.

„Reaguodama į Norvegijos Karalystės tarpininkavimą (opozicija) dalyvaus susitikime su uzurpatoriaus režimo atstovais Barbadose, kad pradėtų derybas dėl diktatūros užbaigimo“, – sakoma J. Guaido pareiškime.

Venesuelos varžovų delegacijos vėlyvą gegužę pirmą kartą susitiko Osle, tai buvo Norvegijos tarpininkavimo, ieškant būdo išspręsti Venesuelos ekonominę ir politinę krizę, rezultatas.

Politinė suirutė Venesuelą apėmė sausį, kai Nacionalinės asamblėjos atstovas J. Guaido pasiskelbė veikiančiu prezidentu.

J. Guaido kaip šalies vadovą pripažįsta JAV ir dar 50 valstybių, vis dėlto nuversti N. Maduro nepavyksta, nes jį remia Kuba, Rusija ir Kinija.

Praėjusį antradienį J. Guaido teigė, kad nėra jokių aiškių planų atnaujinti dialogą su „diktatoriumi N. Maduro“, vis dėlto sekmadienį buvo paskelbta, kad organizuojamos naujos derybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS