J. Guaido ragina Europą griežtinti sankcijas N. Maduro režimui | Diena.lt

J. GUAIDO RAGINA EUROPĄ GRIEŽTINTI SANKCIJAS N. MADURO REŽIMUI

  • 5

Venesuelos opozicijos lyderis Juanas Guaido (Chuanas Gvaidas) ketvirtadienį, kitą dieną po to, kai Karakasas dėl „kišimosi“ išsiuntė iš šalies Vokietijos ambasadorių, paragino Europą griežtinti finansines sankcijas Nicolas Maduro (Nikolo Maduro) režimui.

„(Europos šalys) turėtų griežtinti finansines sankcijas režimui. Tarptautinė bendrija privalo neleisti Venezuelos pinigų naudoti režimo oponentų ir autochtonų žudymui“, – interviu Vokietijos savaitiniam žurnalui „Der Spiegel“ sakė J. Guaido, kuris sausio mėnesį pasiskelbė laikinuoju Venesuelos prezidentu.

J. Guaido griežtai pasmerkė prezidento N. Maduro sprendimą išvaryti Vokietijos ambasadorių ir paragino jį likti Venesueloje.

„Venesuela gyvena diktatūros sąlygomis, o toks procesas yra grėsmė Vokietijai. Maduro prezidento postą užima neteisėtai. Nėra teisėta paskelbti ambasadorių nepageidaujamu“, – sakė J. Guaido ir padėkojo Vokietijai už jos suteiktą humanitarinę pagalbą.

Venesuela trečiadienį paskelbė, kad Vokietijos ambasadorius Martinas Krieneris (Martinas Kryneris) už paramą J. Guaido yra išsiunčiamas iš šalies.

Užsienio reikalų ministerija nurodė, kad ambasadorius per 48 valandas privalo palikti šalį dėl „kišimosi“ į Venesuelos vidaus reikalus. Vokiečių diplomatas pirmadienį dalyvavo J. Guaido sutikimo ceremonijoje Karakaso oro uoste.

J. Guaido, kurį laikinuoju prezidentu pripažįsta daugiau kaip 50 valstybių, telkdamas paramą savaitę važinėjo po Lotynų Amerikos šalis. Sugrįžusį į Karakaso tarptautinį oro uostą jį pasitiko šalininkai, žiniasklaidos atstovai ir jį parėmusių šalių diplomatai.

M. Krieneris buvo tarp keliolikos užsienio atstovų, sutikusių J. Guaido Karakaso oro uoste, bet kol kas tik jis vienas yra paskelbtas "persona non grata".

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) sakė, kad M. Krienerio išvarymas tik „sunkina situaciją“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Įdomu kada broileriukas sankcijų Lietuvai pareikalaus.

Artūras

tą gaidį reikia iki galvos, ar sušaudyt išdaviką...

demokratija

sankcijos vyriausybei sankcijos tautai nejau asilas del norimos prezidento kedes nesupranta ar tik vykdo seiminiko dedes semo zadanija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS