J. Stoltenbergas: Rusija neturi teisės spręsti, ką daro jos kaimynės | Diena.lt

J. STOLTENBERGAS: RUSIJA NETURI TEISĖS SPRĘSTI, KĄ DARO JOS KAIMYNĖS

  • 10

Ukrainos ir Gruzijos NATO narystės klausimą spręs tik dabartiniai Aljanso nariai ir pačios šalys kandidatės, o Rusija neturėtų kištis į šį procesą, trečiadienį pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Palaikome jų kandidačių statusą bei jų stiprėjimą ir artėjimą prie transatlantinės integracijos. Bendradarbiaujame su Gruzija ir padedame jai vykdyti reformas. Mes taip pat remiame Ukrainą“, – interviu vokiečių transliuotojui „Deutsche Welle“ pareiškė J. Stoltenbergas, atsakydamas į klausimą, ar šios valstybės turi šansų tapti NATO narėmis.

„Narystės klausimas yra tai, ką svarstysime su 29 sąjungininkėmis ir šiomis dviem šalimis. Nenumatomas dar kieno nors įsikišimas į šį procesą: Rusija neturi teisės spręsti, ką daro jos kaimynės“, – pabrėžė NATO vadovas.

„Žinoma, visiškai nepriimtina, kai tokia galinga valstybė kaip Rusija mėgina atkurti interesų sferą, spręsdama, ką jos kaimynės gali daryti. Taigi, ar Gruzija ir Ukraina taps NATO narėmis, spręs Gruzija, Ukraina ir NATO narės“, – nurodė J. Stoltenbergas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

išvada

Stoltenbergas gaidys. Kitaip jo pavadinti neišeina.

nuomonė

Taip, taip , tik jankiai ir NATO pasaulyje turi teisę reikalauti, patarinėti , spręsti viską už Rusiją. Kaipgi kitaip. Koks nors sušiktas EŽTT turi teisę nurodinėti, ką paleisti iš kalėjimų, kaip teisti ir už ką....juokdarių ir idiotų kompanija.

Herui, prasivardžiuotojui.

Pirma- prasivardžiuoja tik vaikeliai, mokinukai. Už patyčias mokykloje juos baudžia, pranešdami tėvams. O kad rašyti apie Iraną, buvusią Joguslaviją, Iraką ar kitas nedemokratines valstybes, reikia žinoti politiką, istoriją. 1) Irane yra autokratija, ten kitaminčius (kaip ir Rusijoje) persekioja. Iraniečiai mokslininkai, besimokę ir vėliau dirbę JAV, yra pagrobę atominių išradimų aprašus ir parvežę į Iraną. ten dabar stengiamasi pagaminti atominę bombą. Jie neslepia, kad panaudos bet kokį ginklą prieš Izraelį. 2) Irako diktatorius Sadamas Huseinas ne tik dujomis nuodijo ištisus kaimus, bet ir užpuolė kitą šalį - Kuveitą ir jį okupavo. Kuveitas turėjo gynybos sutartis, ir pagal jas ta valstybė buvo išlaisvinta. Diktatūra buvo sunaikinta, Irako liaudis Sadamą pakorė. 3) Jugoslavija, generolo Broz-Tito buvo sukurta Sovietų Sąjungos pavyzdžiu ir paversta tautų kalėjimu (kroatų, bosnių, slovėmų, makedoniečių tautų). Europos ir Amerikos tautos padėjo išsilaisvinti iš to jungo ir t. t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS