A. Jaceniukas: Rusija niekaip negali sutikti su Ukrainos europine kryptimi | Diena.lt

A. JACENIUKAS: RUSIJA NIEKAIP NEGALI SUTIKTI SU UKRAINOS EUROPINE KRYPTIMI

  • 4

Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas penktadienį pareiškė, kad Rusijos veiksmai rodo, jog ji negali sutikti su Ukrainos siekiu integruotis į Europą.

Kalbėdamas apie Kremliaus paramą prorusiškiems separatistams, jis pasakė: „Tikslas yra ne Doneckas ar Luhanskas. Tikslas yra Ukraina“.

Anot jo, Maskva negali susitaikyti su faktu, kad Ukraina apsisprendė pasirašyti politinius ir prekybos susitarimus su Europos Sąjunga ir ratifikuos juos rugsėjį. Beje, Rusija neigia ginkluojanti maištininkus Ukrainoje.

„Niekas mūsų nesustabdys. Mes apsisprendėme. Mes esame Europos dalis. Ten mes ir einame“, – sakė jis interviu televizijai.

Ukraina ratifikuos asociacijos su ES sutartį rugsėjį

Arsenijus Jaceniukas įsitikinęs, kad Ukrainos asociacijos su Europos Sąjunga sutartį rugsėjo mėnesį ratifikuos dabartinės sudėties Aukščiausioji Rada.

„Aš pabrėžiu: viskas parengta ratifikavimui. Dabartinė parlamento sudėtis rugsėjį ratifikuos susitarimą su Europos Sąjunga“, – sakė jis penktadienį interviu pagrindiniams Ukrainos televizijos kanalams.

Jis taip pat pažymėjo, kad iš Rusijos sklindantys pranešimai apie šio susitarimo neigiamas pasekmes neturi jokio pagrindo.

„Mes surengėme visas technines konsultacijas, ir į kiekvieną vadinamąjį Rusijos perspėjimą mes turime po du mūsų (atsakymus), kurie visiškai sunaikina ir niveliuoja Rusijos poziciją. Rusijai nėra jokio pagrindo kelti balsą apie tai, kad šis susitarimas turės neigiamų pasekmių Rusijai“, – pabrėžė jis.

Ukrainos ir ES asociacijos sutarties politinė dalis buvo pasirašyta kovo 21 dieną, o ekonominė - birželio 27 dieną Briuselyje. Ukrainos prezidentas Petro Porošenka anksčiau yra išreiškęs savo nuomonę, kad šią sutartį Aukščiausioji Rada ratifikuos rugsėjį.

A.Jaceniukas taip pat pasiūlė politinėms Ukrainos partijoms dar iki naujų rinkimų į Aukščiausiąją Radą pasirašyti susitarimą dėl koalicijos pagrindų.

„Kreipiuosi į visus politinio proceso dalyvius: iki parlamento rinkimų pasirašykite susitarimą dėl naujos parlamentinės koalicijos formavimo, kurį turi vienyti vienas tikslas – suvereni nepriklausoma europinė šalis“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad tokį susitarimą pasirašytų prezidentas ir vyriausybė.

Gairės: Ukrainos asociacijos sutartis, Arsenijus Jaceniukas, karas Ukrainoje, ES plėtra, Rusija, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

runkeliui

Man niekas nieko nemoka,man ir nereikia Tu apsimyzes ubagas verki kad mazai tau moka,ant myzalo neuztenka Kas tau mokes daugiau kada pas tave smegenu nera Vienas sudas galvoj

jankis

tegu kievo chunta eina kur nori,bet žmonių žudyt tikrai nereikia

rusui

Kuo pats kvepi, tuo ir kitą tepi: esi pats kvailas per visą pilvą, kvaili ir tavo komentarai kuriuos taip gausiai rašinėji. Prisipažink kiek Tau moką už tą rašinėjomą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS