A. Jaceniukas: V. Putinas stengiasi sužlugdyti Ukrainos prezidento rinkimus | Diena.lt

A. JACENIUKAS: V. PUTINAS STENGIASI SUŽLUGDYTI UKRAINOS PREZIDENTO RINKIMUS

Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas antradienį apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną mėginimu sužlugdyti Ukrainoje rengiamus prezidento rinkimus ir pareiškė, kad Maskva kalta dėl neseniai rytų Ukrainoje vykusių susirėmimų aukų.

„Uždavinys, kurį Putinas šiandien oficialiai paskelbė – sužlugdyti prezidento rinkimus gegužės 25 dieną; tokia jo užduotis. Kad šita užduotis būtų įvykdyta, reikia dar labiau destabilizuoti padėtį žmogaus gyvybių kaina“, – sakė A.Jaceniukas.

V.Putinas ketvirtadienį sakė, kad prezidento rinkimų kampanija Ukrainoje vykdoma nepriimtinu būdu ir kad Rusija nelaikys šių rinkimų rezultatų patikimais, jeigu varžybos taip ir toliau tęsis.

„Kokie gi ten legitimūs rinkimai, jeigu kandidatus iš rytų muša, apipila kažkokiais rašalais ir panašiai, neleidžia susitikti su rinkėjais? – kalbėjo V.Putinas. – Argi tai rinkimų kampanija? Aš jau nekalbu apie tai, kad, griežtai kalbant, pagal Ukrainos konstituciją ... jeigu jos nepakeis... naujų rinkimų, kai tebėra veikiantis, juridiškai veikiantis prezidentas (Viktoras) Janukovyčius, tiesiog neįmanoma rengti... Vadinasi, jeigu mes norime, jeigu jie nori, kad rinkimai būtų legitimūs, tai reikia, matyt, kažkaip konstituciją pakeisti ir pakalbėti jau ir apie federalizmą, ir decentralizaciją, ir t.t.“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

manau

kad putinas pridėjo į kelnes, nes visas pasaulis atsisuko prieš jį. gerai, kad yra protingų vadovų, pvz., Obama, kuris netiki tam susmirdusiam putinui. Prisėdo prie derybų stalo putinas, suvokė, ką prisidirbo, šitas neužauga skeltanagis. Dabar galės kelti pensijas ir algas Krymo atskalūnams, kažin, ar tas putkinas įvykdė pažadus atskilusių nuo Gruzijos žemių gyventojams?

TAIGI

TIKRA BANDITIŠKO BANDEROS FIZIONOMIJA.IR KO IŠ TOKIO ŽYDPALAIKIO GALIMA TIKĖTIS.NUO ŽYDO IR LIETUVOS SUKILIMAS PRASIDĖJO,O KĄ TURIME,EILES PRIE MAISTO DALINTOJŲ,KONTEINERIŲ.SOVIETMETY,KADA KONTEINERIUOSE VOLIOJOSI DUONA,MOČIUTĖ SU BAIME SAKYDAVO,KAD SMETONOS LAIKAIS TOKIA DUONELĘ RINKADAVO IR SUVALGYDAVO.AŠ NETIKĖJAU,BET DABAR MATAU,KADA ALKANI NEATSITRAUKĘ NUO KONTEINERIŲ VALGO IŠMESTAS MAISTO ATLIEKAS.VALIO NEPRIKALUSOMAI......mano nuomonė.

Politika

Nesu dar per savo gyvenima kad priezidenta rinktu pervesmo pučistai.Ir šitame laive visa europa kartu su JAV.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS