JAE pažadėjo COP28 konferencijoje leisti taikiai susirinkti klimato kaitos aktyvistams | Diena.lt

JAE PAŽADĖJO COP28 KONFERENCIJOJE LEISTI TAIKIAI SUSIRINKTI KLIMATO KAITOS AKTYVISTAMS

  • 2

Jungtiniai Arabų Emyratai antradienį pareiškė, kad leis aplinkosaugos aktyvistams taikiai susirinkti šių metų Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijoje COP28, nors Persijos įlankos valstybėje draudžiama rengti nesankcionuotus protestus.

Naftos ištekliais turtinguose JAE, kurie lapkričio ir gruodžio mėnesiais Dubajaus verslo centre surengs COP28 konferenciją, protestams reikalingas oficialus leidimas, tačiau demonstracijos, kurias šalis laiko trikdančiomis, yra faktiškai uždraustos.

Per artėjančias JT derybas dėl klimato kaitos „aktyvistai galės taikiai susirinkti ir išsakyti savo nuomonę“, sakoma pranešime.

Apie tai buvo paskelbta bendrame pareiškime su JT bendrosios klimato kaitos konvencija (UNFCCC), kurį išplatino oficialioji JAE naujienų agentūra WAM.

Pareiškimas paskelbtas po to, kai COP28 pirmininkas Sultanas al Jaberas (Sultanas Džaberas) ir UNFCCC vadovas Simonas Stiellas (Saimonas Stilas) Abu Dabyje pasirašė dvišalį susitarimą, kuriuo suteikiamas teisinis pagrindas organizuoti ir rengti klimato kaitos derybas.

„Esame tvirtai pasiryžę užtikrinti, kad konferencijoje būtų laikomasi JT vertybių“, – pareiškime cituojamas S. Stiellas.

Antradienį paskelbtą pranešimą pasveikino organizacija „Climate Action Network International“ ir pagyrė COP28 pirmininkaujančią šalį už jos indėlį rengiant visuotinį aukščiausiojo lygio susitikimą klimato kaitos klausimais.

Tačiau ji įspėjo, kad priešinsis bet kokiems bandymams apriboti pilietinės visuomenės dalyvavimą, kaip teigė jos pasaulinės politinės strategijos vadovas Harjeetas Singhas (Hardžytas Singhas).

„Esame tvirtai įsitikinę, kad klimato teisingumas neįmanomas be žmogaus teisių“, – naujienų agentūrai AFP sakė H. Singhas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

d tersejai tai kinai haholai su putka bei jav su visa savigriova satandemonu apsupty kur setono sekretoriaus pareigas kuruoja obam z=0

Senukas

Vata teršejai kare

SUSIJUSIOS NAUJIENOS