Japonija į Kinijos lėktuvnešio judėjimą atsakė pakeldama naikintuvus | Diena.lt

JAPONIJA Į KINIJOS LĖKTUVNEŠIO JUDĖJIMĄ ATSAKĖ PAKELDAMA NAIKINTUVUS

Japonija pirmadienį pranešė, kad atsakydama į Kinijos lėktuvnešio, dislokuoto netoli pietinės Japonijos dalies ir Taivano, judėjimą teritoriniuose vandenyse, pastarosiomis dienomis pakėlė savo kovinius lėktuvus.

Kinijai reaguojant į salos prezidentės Tsai Ing-wen (Cai Ingven) ir JAV Atstovų Rūmų pirmininko Kevino McCarthy (Kevino Makarčio) susitikimą, vandenyse į pietryčius nuo Taivano juda lėktuvnešis „Shandong“.

Japonijos jungtinis štabas pareiškime nurodė, kad nuo penktadienio stebėjo „Shandong“ ir kelis kitus Kinijos karinius laivus vietovėje į pietus nuo Mijako salos.

Jame buvo išvardyti „Kuznetsov“ klasės „Shandong“, taip pat raketas gabenantis eskadrinis minininkas „Luyang III“, fregata „Jiangkai II“ ir greitasis kovinio tiekimo laivas „Fuyu“.

Laivai buvo pastebėti už 230-430 kilometrų į pietus nuo Mijako salos tolimuosiuose Japonijos pietuose, sakoma pranešime.

„Patvirtinome, kad Kinijos karinio jūrų laivyno „Kuznetsov“ klasės lėktuvnešyje „Shandong“ įvyko maždaug 120 nusileidimų ir pakilimų, 80 kartų naikintuvų ir 40 kartų sraigtasparnių“, – sakoma pareiškime.

Japonijos pajėgos sutelkė dvi palydos grupes Kinijos laivams stebėti, o „oro savigynos pajėgų naikintuvai pakilo reaguodami į naikintuvų nusileidimą ir pakilimą“ lėktuvnešyje, priduriama jame.

Tokijas praėjusį ketvirtadienį pirmą kartą patvirtino, kad netoli pietinio Japonijos regiono Okinavos juda trys laivai.

Šalies gynybos ministerija teigė, kad tai buvo pirmas kartas, kai ji atliekant stebėjimą patvirtino „Shandong“ operaciją Ramiajame vandenyne.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS