Japonija plečia sankcijas Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą | Diena.lt

JAPONIJA PLEČIA SANKCIJAS RUSIJAI DĖL JOS INVAZIJOS Į UKRAINĄ

  • 0

Japonija sugriežtino sankcijas Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą ir penktadienį paskelbė išplėstą draudžiamų eksportuoti prekių sąrašą.

Po to, kai praėjusių metų vasarį Rusija pasiuntė savo pajėgas į Ukrainą, jai buvo įvestos sankcijos, tačiau Kyjivas ir jo sąjungininkai vis dažniau ragina prieš Maskvą imtis griežtesnių veiksmų.

Tokijas jau įšaldė virtinės Rusijos asmenų ir grupių turtą, uždraudė prekių eksportą su Rusija susijusioms karinėms organizacijoms, taip pat statybos ir inžinerijos paslaugų teikimą.

Penktadienį vyriausybė išplėtė prekių, kurioms taikomas eksporto draudimas, sąrašą, įtraukdama į jį transporto priemones su 1 900 kub. cm ar didesniais varikliais, taip pat hibridinius ir elektrinius automobilius, teigiama Prekybos ministerijos pranešime.

Naujosios sankcijos, kurioms penktadienį pritarė ministro pirmininko Fumio Kishidos (Fumijaus Kišidos) kabinetas, įsigalios rugpjūčio 9 dieną.

Nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą praėjus daugiau nei metams, plečiamas prekių, kurioms taikomas eksporto draudimas, sąrašas, žurnalistams sakė ministerijos pareigūnas Noriyuki Kuroda (Norijukis Kuroda).

Jis teigė, kad naujausios sankcijos taikomos po panašių Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos paskelbtų embargų.

Į uždraustų eksportuoti prekių sąrašą taip pat įtrauktas plienas, plastiko gaminiai ir elektroninės dalys, kurios gali būti panaudotos kariniams tikslams, sakė jis.

Gegužę Japonijoje vykusiame Didžiojo septyneto (G-7) grupės viršūnių susitikime bloko lyderiai susitarė atriboti Rusiją nuo G-7 technologijų, pramoninės įrangos ir paslaugų, kuriomis gali būti remiama jos karo mašina.

JAV, Jungtinė Karalystė ir ES Maskvai yra įvedusios griežtas sankcijas ir skiria vis daugiau karinės pagalbos Kyjivui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS