JAV ambasadorius Ukrainoje: dabartinių sankcijų Rusijai nepakanka | Diena.lt

JAV AMBASADORIUS UKRAINOJE: DABARTINIŲ SANKCIJŲ RUSIJAI NEPAKANKA

Dabar Rusijai įvestų tarptautinės bendruomenės sankcijų nepakanka, teigia laikinai einantis pareigas JAV ambasadorius Ukrainoje Williamas Tayloras.

„Sankcijų prieš Rusiją nepakanka, kadangi per šį laikotarpį mes nepastebėjome, kad rusai paliktų Donbasą ar Krymą“, – interviu Pirmajam Sakartvelo kanalui sakė W. Tayloras, skelbia Ukrainos valstybinės naujienų agentūra „Ukrinform“.

Pasak jo, sankcijų tikslas – priversti Rusiją nutraukti agresiją prieš Ukrainą, būtent todėl JAV, Europa, Australija, Japonija, Kanada ir kitos šalys įvedė sankcijas Maskvai.

„Reikia pasakyti, kad yra dar daugiau sankcijų, kurias tarptautinė bendruomenė gali įvesti Rusijai. Viena vertus, yra sankcijos atskiriems gynybos, energetikos, finansų sektoriams, kurias mes galime įvesti Rusijai. Mes netgi galime įvesti apribojimus didžiuliam skaičiui žmonių, kad jie negalėtų gauti vizos, jų šeimos negalėtų keliauti ar siekti išsilavinimo Didžiojoje Britanijoje ar JAV, įšaldyti jų vertybinius popierius“, – vardijo diplomatas.

Jis taip pat priminė apie „vieną iš pačių didžiausių sankcijų“, kurios Rusijai dar nebuvo įvestos – šalies pašalinimas iš tarptautinės finansų sistemos.

„Niekada to nedarėme, bet dar vieno agresyvaus veiksmo atveju, tokią priemonę būtų galima panaudoti. Ši sankcija – mokestis (Vladimirui) Putinui“, – pareiškė W. Tayloras.

JAV atstovo teigimu, V. Putinas nesitikėjo, kad Vakarai sankcijas Rusijai paliks galioti tokį ilgą laiką.

„Tikėtina, Kremliuje jie manė, kad pabendraus su keliomis šalimis ir sankcijos bus atšauktos. Tikrovėje to nenutiko“, – kalbėjo jis.

Karas Ukrainoje nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymą, jau pasiglemžė 13 000 žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Piktas

Ar cia sankcijos, juokeliai. kremlius jau isisaknijo visur. Manot iranas ir turkija dergiasi be ju zinios? Sankcijas reikia ivesti grieztas, o frau frankenstein Nord Stream 2 stato. Kosmaras.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS