JAV atmeta Rusijos skundus dėl britų sviedinių su nuskurdintuoju uranu | Diena.lt

JAV ATMETA RUSIJOS SKUNDUS DĖL BRITŲ SVIEDINIŲ SU NUSKURDINTUOJU URANU

Jungtinės Valstijos trečiadienį atmetė Rusijos skundus dėl Didžiosios Britanijos pareiškimo, kad ji nusiųs Ukrainai šarvamušių sviedinių su nuskurdintuoju uranu.

Baltųjų rūmų Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis) Maskvos skundus pavadino faktų iškraipymu.

Šie sviediniai, galintys pramušti tankų šarvus, nėra radioaktyvūs ir nė iš tolo nepatenka į branduolinės ginkluotės sferą, sakė J. Kirby.

„Tai įprasto tipo šaudmenys, naudojami pirmiausia dėl šarvus pramušančių ypatybių. Tad vėlgi, jei Rusija ypač rūpinasi dėl savo tankų ir tankistų gerovės... ji turėtų tiesiog sugrąžinti juos per sieną atgal į Rusiją“, – sakė jis ir pridūrė: „Manau, kad iš tikrųjų... Rusija tiesiog nenori, kad Ukraina toliau naikintų jos tankus.“

JAV kol kas yra didžiausia karinės pagalbos Ukrainai teikėja, tačiau J. Kirby sakė: „Mes netiekiame nuskurdintojo urano.“

Jis taip pat sukritikavo Rusijos gynybos ministeriją, medaliais apdovanojusią pilotus, prisidėjusius prie JAV karinio drono sudužimo virš Juodosios jūros.

Pentagono paskelbtoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip rusų lėktuvai apsupa droną ir susiduria su juo. Maskva tvirtina, kad JAV bepilotis lėktuvas tiesiog tapo nevaldomas.

„Nežinau kitos kariuomenės pasaulyje... apdovanojančios pilotą už atsitrenkimą į droną. Jei tai drąsa, tuomet, spėju, jų apibrėžimas kitoks“, – sakė J. Kirby.

„Nenutuokiu, kam jiems apdovanoti už drąsą pilotą, kuris, blogiausiu atveju, piktavališkai sukėlė didelį pavojų sau ir JAV turtui, o geriausiu atveju tiesiog yra kvailys“, – pridūrė J. Kirby.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Skundus?

Amero-NATO sosai gal nesiskus kai KOLIBRIAI jiem pristatys PRATURTINTO URANO,Vargsai nuo..p..isos,negi is tikro jie mano esa VALDOMO HAOSO STRATEGAI?ARTEJA LAIKAS KAI HAOSAS UZSIIMS JU VALDIMU,PRASYTE PRASOSI.

Lendlizas

jankių šiknos laižytojai nepastebi akis badančio dalyko - jankiai rėmė kraugerį sraliną ir banditus boševikus. Kaži kodėl? Gal bijojo kad Vokietija moksle ir ekonomikoj paliks jankyną kanalizacijos dugne. Pvz jankių visas raketinis potencialas - tai po karo pagrobtas Verneris von Braunas su visa brigada bendradarbių mokslininkų. Sutapimas - po von Brauno mirties čelendžeriai ėmė sproginėt it petardos per Naujus. O gali būti kad banditas bandita palaiko. Kaip bebūtų, už pokarinę okupaciją turime būt dėkingi amerikosam. Tebūna jie prakeikti, šeškai smirdintys. Jei kam nepatinka vokiečiai - tai esat tik išako pimpiai. Einantys šikt po krūmu. Nes iki WW I, kai vokiečiai atvežė lauko tualetus, litvinai šiko po krūmu. Ar ant duobės dvi lentas permetę. Pasakojo pas vokietį darbam išvežti - gyvenom karo metu geriau negu prie smetanos taikos metu.

jankių beždžionė

turėtų prisiminti atomines ant civilių. Kiliminį bombardavimą, nužudytus dešimtis tūkstančių vaikų. Bent penkis milijonus nužudytų veitnamiečių. Defoliantais ir dioksinu užnuodytą žemę. Ar šitas gyvulys žino kad 10 mikrogramų dioksino vienam kd žmogaus svorio jau mirtina dozė. Mažesnės sukelia kraupius išsigimimus. Gal šitas jankių šūdo gabalas galėtų paaiškint kodėl nebuvo pakartas nė vienas jankis už įvykdytus neregėto masto nusikaltimus. Iki kurių Rusijai daug toliau negu man iki mėnulio. Ir dabar jankiomakakinai tik už karą usrainoj. Kol egzistuoja šitas žudikų kraštas karai nesibaigs.Negi Putinas bailys, nenušluos jankyno ir usrainos, panaudodamas visą turimą arsenalą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS