JAV atšaukė per 2,7 tūkst. skrydžių: oro uostuose – chaosas | Diena.lt

JAV ATŠAUKĖ PER 2,7 TŪKST. SKRYDŽIŲ: ORO UOSTUOSE – CHAOSAS

  • 2

Oro susisiekimas Jungtinėse Valstijose šeštadienį vis dar buvo smarkiai sutrikęs, nes prie sergamumo COVID-19 padidėjimo poveikio, šalyje toliau sparčiai plintant omikron atmainai, prisidėjo ir blogos oro sąlygos įvairiuose šalies regionuose.

Maždaug 23 val. vietos laiku šeštadienį (sekmadienį 6 val. Lietuvos laiku) duomenimis, kuriuos skelbia skrydžių stebėjimo svetainė „FlightAware“, Jungtinėse Valstijose buvo atšaukti 2 723 skrydžiai, o tai sudarė daugiau nei pusę visų skrydžių, atšauktų visame pasaulyje – 4 698.

Be to, JAV šeštadienį buvo atidėti 5 993 vidaus skrydžiai ir tai sudarė daugiau nei pusę iš 11 043 skrydžių, tą dieną atidėtų visame pasaulyje.

Daugiausiai – 23 proc. visų planuotų skrydžių – atšaukė JAV oro bendrovė „SkyWest“, rodo minėtos svetainės duomenys.

Jungtinėse Valstijose dėl blogų oro sąlygų labiausiai nukentėjo Čikagos oro uostai.

Pasaulinis aviacijos sektorius siekia išsilaikyti ant kojų plintant itin užkrečiamai omikron atmainai. Skelbiama, kad nemažai pilotų, įgulos narių ir kitų darbuotojų negali dirbti, nes serga COVID-19 arba turi izoliuotis dėl kontakto su užsikrėtusiuoju.

Kalėdų savaitgalį visame pasaulyje buvo atšaukta apie 7 500 skrydžių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonui

Nežinojau,kad Plungėje atidarė durnyną

Jonas iš Plungės

Taip jums ir reikia ! Vartotojų visuomenė. Ko blaškotės iš kampo į kampą, ko skraidot kur reikia ir kur nereikia. JAV gyvena 5 proc. Žemės gyvdntojų, o vartoja jie net 40 proc. pasaulio BVP. Darykit išvadas. Jūsų valstybės biudžetas kasmet su šimtų milijardų deficitu, bet FED'as spausdina dolerius ir jais lopo skylę. Kiek tas gali tęstis ?! Taip jums ir reikia, nuo hamburgerių išsipūtę žmogėnai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS