JAV Atstovų rūmai oficialiai paragino M. Pence'ą nušalinti D. Trumpą nuo prezidento pareigų | Diena.lt

JAV ATSTOVŲ RŪMAI OFICIALIAI PARAGINO M. PENCE'Ą NUŠALINTI D. TRUMPĄ NUO PREZIDENTO PAREIGŲ

JAV Atstovų rūmai pirmadienį pristatė rezoliuciją, raginančią viceprezidentą Mike'ą Pence'ą nušalinti prezidentą Donaldą Trumpą nuo pareigų.

Rezoliucijoje M. Pence'as raginamas pasinaudoti 25-ąja Konstitucijos pataisa ir atimti iš D. Trumpo įgaliojimus, pripažįstant jį netinkamu eiti savo pareigas.

Šį žingsnį blokavo Atstovų rūmų respublikonai, tad antradienį bus surengtas visų narių balsavimas.

Jei M. Pence'as atsisakys veikti, kaip tai yra tikėtina, Atstovų rūmų demokratai pažadėjo sparčiai pradėti apkaltos procesą.

D. Trumpas, kurio kadencija pasibaigs sausio 20 d., gali tapti pirmuoju JAV prezidentu istorijoje, kuriam apkalta buvo surengta du kartus.

Raginimai nušalinti D. Trumpą pasigirdo po to, kai praėjusią savaitę jo rėmėjai, įaudrinti jo teiginių apie sukčiavimą 2020 m. prezidento rinkimuose, šturmavo Kapitolijų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaunas

D.Trump reikejo "nushluoti" ta drastiska boba is Atstovu Rumu ==tai pelesis Pelenose ,kuri skleidzia pavydo chaosa ...Nors atrodo kad xx1 amz komunikacijos ,technologijos,internetas ====uzkrete visas ZEMES valstybes =nepasitenkinimu ,neapykanta,,viskuo ka TURIME [[[tai lyg toje rusu pasakoje vis noras daugiau ir daugiau===ir drioksht!!! lieka prie suskilusios geldos ]]] tyla ir ramybe --ir tada jau visko pakanka.

Anonimas

O JAV demokratu partijoje visi arabai ar beveik visi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS