JAV demokratų senatorius susirūpinęs, ar J. Bidenas sąžiningai kalba apie savo būklę | Diena.lt

JAV DEMOKRATŲ SENATORIUS SUSIRŪPINĘS, AR J. BIDENAS SĄŽININGAI KALBA APIE SAVO BŪKLĘ

  • 2

Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno Demokratų partijos senatorius Sheldonas Whitehouse'as paprašė patikinimo dėl JAV lyderio sveikatos, sakydamas, kad amerikiečių visuomenė nori būti tikra, jog prastas jo pasirodymas debatuose tėra „anomalija“.

Pirmadienį transliuotame interviu televizijai WPRI, vietiniam transliuotojo CBS filialui Sh. Whitehouse'o gimtojoje Rod Ailando valstijoje, senatorius sakė, kad J. Bideno pasirodymas debatuose prieš respublikonų varžovą Donaldą „mane, kaip ir daugelį žmonių, labai sukrėtė“.

Ketvirtadienio vakaro debatuose J. Bidenas kartais prarasdavo minčių eigą, atsakinėdavo padrikai arba žvelgdavo tuščiu žvilgsniu ir pravira burna.

„Žmonės nori įsitikinti, kad šia kampanija yra pasiruošta tęsti ir laimėti, kad prezidentas ir jo komanda sąžiningai kalba apie jo būklę, kad tai buvo tikra anomalija, o ne tiesiog, kad jis jau dabar toks yra“, – teigė Sh. Whitehouse'as.

Penktadienį 81 metų prezidentas atkakliai bandė nuraminti šalininkus.

„Nekandidatuočiau dar kartą, jei visa širdimi ir siela netikėčiau, kad galiu dirbti šį darbą, nes, atvirai kalbant, ant kortos pastatyta per daug“, – sakė jis ugningoje kalboje.

Ilgus mėnesius Baltieji rūmai menkino bet kokį susirūpinimą dėl prezidento fizinės ir psichinės sveikatos, nors jo eisena akivaizdžiai aplėtėjo, o kalbėdamas pasimeta.

Nors Demokratų partijos elitas vis dar viešai remia J. Bideną, nerimą jaučia ir jo palaikytojai, ir finansiniai rėmėjai, kurių dalis kritikavo J. Bideno padėjėjus už tai, kad apie jo būklę kalba miglotai.

Kiti prašo J. Bideno tiesiogiai atsakyti į nuogąstavimus ir dalyvauti spaudos konferencijose arba duoti interviu žurnalistams.

Pirmadienį J. Bidenas Baltuosiuose rūmuose trumpai kalbėjo apie svarbų Aukščiausiojo Teismo sprendimą dėl prezidento neliečiamumo.

Jam pabaigus savo iš anksto parašytą komentarą, žurnalistas paklausė J. Bideno, ar jis neketina pasitraukti iš kovos dėl prezidento posto. Jis išėjo iš salės nieko neatsakęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

manau

Bidonas == Broileris.

J. Baidena

pasiusti ilsetis ir skubiai ieskoti kito zmogaus,nes jis nebegali buti Prezidentu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS