JAV į Europą perkėlė bombonešių, galinčių nešti branduolinį ginklą | Diena.lt

JAV Į EUROPĄ PERKĖLĖ BOMBONEŠIŲ, GALINČIŲ NEŠTI BRANDUOLINĮ GINKLĄ

  • 17

Jungtinės Valstijos į svarbią Ferfordo oro pajėgų bazę Didžiojoje Britanijoje nuo ketvirtadienio perkėlė šešis strateginius bombonešius „B-52H Stratofortress“, galinčius nešti aviacijos bombas, rodo Vakarų šalių skrydžių dispečerių tarnybų duomenys.

Šeštadienį iš oro pajėgų bazės Barksdeile Luizianos valstijoje į Angliją atskrido du bombonešiai „B-52H Stratofortress“.

Per ankstesnes dvi paras Ferfordo oro pajėgų bazėje nutūpė keturi tokie bombonešiai. Pagal turimus duomenis, artimiausiomis dienomis jų skaičius gali padidėti iki aštuonių.

Toks gausus JAV karinių oro pajėgų strateginių bombonešių perkėlimas į Ferfordą nebuvo fiksuojamas nuo 2003 metų, kai oro bazėje buvo dislokuota iki 20 orlaivių B-52H, skirtų Jungtinių Valstijų karinei operacijai Irake.

Ketvirtadienį ir penktadienį, iš karto po skrydžio iš žemyninės Jungtinių Valstijų dalies per vandenyną, bombonešiai B-52H prieš atvykdami į Ferfordo oro pajėgų bazę atliko skrydžius iki Kaliningrado srities.

Kaip anksčiau pranešė Rusijos Federacijos gynybos ministerija, kovo 15 dieną kariniam budėjimui Kaliningrado srityje buvo dislokuota naujų zenitinių raketų kompleksų S-400.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Anonimas

Tik stipriai debilavoti , ožio myžalais praplautomis smegenimis , piemenys ir gali džiaugtis tas bombonešiais. Jų skystos, nesusiformavę , smegenėlės dar nesuvokia, kad tos bombos pirmiausiai kris ant jų pačių. Karo veiksmai pirmiausiai ir vyks Pabaltijo teritorijoje, ne kur kitur. O jie džiaugiasi...matyt, tikrai jau reikia karo, kad tokie išdvėstų pirmiausia.

Susmirdęs senis Kęstas darosi vis įžūlesnis

Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Shaulys

Labai gerai ,kad kaiminysteje isikure lektuvai pajegus nesti branduolinius uztaisus- tai geriausia atgrasymo priemone nuo totormongoloidu! Tik va savo kiema patiems teks issikuopti,nes perdaug tinginiu vatnyku ir koloborantu palikuoniu pas mus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS