JAV ir Brazilija pasirašė tris prekybos susitarimus | Diena.lt

JAV IR BRAZILIJA PASIRAŠĖ TRIS PREKYBOS SUSITARIMUS

Jungtinės Valstijos ir Brazilija pasirašė tris susitarimus, kurie leis išplėsti ir pagilinti dvišalius santykius prekybos srityje.

Brazilijos teigimu, derybos dėl „ambicingų“ susitarimų buvo pradėtos, kai kraštutinių dešiniųjų pažiūrų Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro, kartais vadinamas „Tropikų Trumpu“ kovą susitiko su JAV prezidentu Donaldu Trumpo Floridoje.

Naujuose susitarimuose kalbama apie prekybos skatinimą, prekių reguliavimą ir antikorupcines priemones. Šios priemonės bus įtrauktos į pernai pasirašytą platesnę prekybos sutartį, sakoma bendrame šalių pranešime.

„Per pastaruosius pusantrų metų, mes kartu su prezidentu Donaldu Trumpu pakėlėme JAV ir Brazilijos santykius į geriausią visų laikų lygį. Šis trigubas paketas sumažins biurokratiją ir suteiks dar daugiau augimo mūsų dvišalei prekybai“, – pristatydamas susitarimus, sakė J. Bolsonaro.

Savo ruožtu analitikai tvirtino, kad Brazilija skuba susitarimus patvirtinti iki JAV prezidento rinkimų lapkričio 3 d., nes, jei juose nugalės Joe Bidenas, naujosios JAV vyriausybės ir Brazilijos santykiai gali būti ne tokie geri.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS