JAV išreiškė susirūpinimą dėl V. Putino grasinimo tiekti Šiaurės Korėjai ginklus | Diena.lt

JAV IŠREIŠKĖ SUSIRŪPINIMĄ DĖL V. PUTINO GRASINIMO TIEKTI ŠIAURĖS KORĖJAI GINKLUS

  • 4

JAV ketvirtadienį išreiškė didelį susirūpinimą dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino grasinimo nusiųsti Šiaurės Korėjai ginklų ir perspėjo, kad toks žingsnis gali destabilizuoti Korėjos pusiasalį.

V. Putinas trečiadienį per retą vizitą Pchenjane pasirašė abipusės gynybos susitarimą su Šiaurės Korėjos vadovu Kim Jong Unu, kuris pažadėjo visišką savo šalies paramą Rusijos invazijai į Ukrainą. Ketvirtadienį kalbėdamas Vietname V. Putinas pareiškė, kad Maskva neatmes galimybės nusiųsti ginklų Pchenjanui ir pavadino tai atsaku Vakarams, remiantiems Ukrainą.

Šis grasinimas kelia „didelį susirūpinimą“, žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Matthew Milleris. „Priklausomai nuo ginklų tipo, tai gali destabilizuoti Korėjos pusiasalį ir pažeisti JT Saugumo Tarybos rezoliucijas, kurias rėmė pati Rusija“, – tvirtino M. Milleris.

Vašingtonas ir jo sąjungininkai jau anksčiau yra apkaltinę Šiaurės Korėją tiekiant Rusijai raketas ir artileriją, kurią ši pasitelkė puldama Ukrainą.

V. Putinas ketvirtadienį įspėjo Pietų Korėją netiekti Ukrainai ginklų, kai prieš tai Seulas pareiškė, kad persvarstys dabartinį draudimą. Nepaisydama Vašingtono ir Kyjivo raginimų persvarstyti savo poziciją, Pietų Korėja jau kurį laiką vykdo politiką, kuri draudžia jai parduoti ginklus į aktyvias konfliktų zonas.

M. Milleris teigė, kad atskiros šalys priima nuosavus sprendimus dėl ginklų tiekimo Ukrainai. „Sveikiname bet kokią paramą Ukrainai jos kovoje su Rusijos agresija“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Putinas pasake, Putinas daro

Tai gi jis ispėjo, kad tieks ginklus nedraugiškom prieš JAV Valstybem už tą parama režimui su svastikom. Tai kas negerai ?

To jis

Tu jau pralaimejai nes kaip matau neivertini priešo.

jis

lochatronas, ką jis ten siųs, jis gi nieko nebeturi. Visa jo ginkluotė - 1960 sovietų pagamintos skarbonkės. Juokdariai du. Čia akivaizdžiai pareiškimas tokiems durneliams kaip apačioje, kurie viskuom tiki kas išvemiama į mediją.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS