JAV kariuomenė rengia naujus planus atremti Rusijos agresijai | Diena.lt

JAV KARIUOMENĖ RENGIA NAUJUS PLANUS ATREMTI RUSIJOS AGRESIJAI

  • 3

Jungtinės Valstijos adaptuoja savo „operatyvinę poziciją“ Rusijos agresijai atremti, šeštadienį pareiškė gynybos sekretorius Ashtonas Carteris (Eštonas Karteris).

„Mes adaptuojame savo operatyvinę poziciją ir planus nenumatytiems atvejams, siekdami – patys ir su sąjungininkais – atgrasyti Rusijos agresiją ir padėti mažinti sąjungininkų ir partnerių pažeidžiamumą“, – sakė A.Carteris per gynybos forumą Ronaldo Reagano (Ronaldo Reigano) prezidentinėje bibliotekoje Kalifornijoje.

A.Carteris nurodė, kad Jungtinės Valstijos modernizuoja savo branduolinį arsenalą, investuoja į naujas technologijas, tokias kaip bepiločiai lėktuvai ir naujas tolimųjų nuotolių bombonešis, taip pat – lazeriai, bėginis masės greitintuvas ir naujos elektroninio karo sistemos.

Gynybos vadovas užsiminė apie papildomus naujus ginklus, kurie bus „stebinantys“ ir kurių jis „čia negali apibūdinti“.

Be to, amerikiečiai „modernizuoja savo operatyvinius planus dėl atgrasymo ir gynybos, atsižvelgiant į pasikeitusį Rusijos elgesį“, sakė A.Carteris.

„Galiausiai, mes veikiame kitus JAV vyriausybės pajėgumus, kad įtrauktume informacijos kampanijas ir užtikrintume, kad tiesa prasiveržtų, ir fokusuotas sankcijas, kurios turėjo poveikį Rusijai“, – sakė jis.

A.Carteris į svarbius JAV politikus ir veikėjus iš gynybos sektoriaus kreipėsi per Reagano nacionalinį gynybos forumą, kurį surengė Simi Valyje įsikūrusi minėta biblioteka.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ABAZULLUU

amerikosai pasaulio parazitai,nesuvokia kas yra demokratija.daugiausia nusikaltimu padare.Visos priemones jiems pateisinamos.Ir debilgalviai tie kurie bukai tiki tik viena nuomone.Grybo propaganda meslu dvokia.

Ergo

Vis dar lenda su savo menkom smegenėlėm komentuoti idiotai arba putinoidai, neatskirdami demokratijos nuo maskovijos revanšizmo

niu joooooo

....IRAKAS...AFGANISTANAS...LIVIJA...SIRIJA....ir taip toliau......aisku kas cia AGRESORIUS prisidenges DEMOKRATIJOS yvedinejimu.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS