JAV Kongresas pritarė įstatymui, draudžiančiam bet kuriam prezidentui išvesti šalį iš NATO | Diena.lt

JAV KONGRESAS PRITARĖ ĮSTATYMUI, DRAUDŽIANČIAM BET KURIAM PREZIDENTUI IŠVESTI ŠALĮ IŠ NATO

  • 3

JAV Kongresas pritarė teisės akto, kuris neleistų jokiam šalies prezidentui išvesti JAV iš NATO be Senato pritarimo arba Kongreso akto, projektui, pranešė politikos naujienų portalas „The Hill“.

Priemonė, kurios iniciatoriai – senatoriai demokratas Timas Kaine'as (Timas Keinas) ir respublikonas Marco Rubio (Markas Rubijas), buvo įtraukta į kasmetinį Nacionalinės gynybos įgaliojimo aktą, kuris ketvirtadienį buvo priimtas Atstovų Rūmuose ir kurį, kaip tikimasi, pasirašys prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

Šia nuostata pabrėžiamas Kongreso įsipareigojimas Aljansui, sulaukdavusiam daug buvusio Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kritikos jo kadencijos metu. Pagrindinis respublikonų pretendentas dalyvauti 2024-ųjų prezidento rinkimuose savo kampanijos metu yra pasiuntęs nevienareikšmiškų, nors ir dvejopai vertinamų, pareiškimų apie stipriausią Vakarų karinį aljansą.

Valdant J. Bidenui NATO įgavo naują svarbą, ypač po to, kai 2022-ųjų vasarį Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą. Savo kadencijos metu dabartinis JAV lyderis daug investavo į Aljansą, skirdamas daugiau karių ir karinių išteklių Europai. Jis taip pat prižiūri plėtros procesą įtraukiant Suomiją ir dedant pastangas, kad į NATO įstotų Švedija.

„NATO tvirtai laikosi, reaguodama į (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino karą Ukrainoje ir didėjančius iššūkius visame pasaulyje“, – pareiškime teigė T. Kaine'as. Senatorius pridūrė, kad šiuo teisės aktu dar kartą patvirtinama JAV parama aljansui, kuris, pasak jo, yra Amerikos nacionalinio saugumo pamatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ateis kitas kongresas

Priims kitą įstatymą.

PASAULIO TERORISTAI APSIDRAUDĖ

Tie pasaulio teroristai, kuriems ir tarnauja NATO apsidraudė, kad ir toliau galėtų šokdinti puse pasaulio. Ką vieni sugeba matėme gėdingus bėgimus iš Vietnamo, Afganistano. Šiandien už juos kariauja vos ne puse pasaulio. Pasirodo - jie ir vadovauti ne itin moka. Greitai tarpusavyje išsidraskys ir baigsis jų terorizavimas pasauliniu mastu.

Naujas

kongresas "pritars" kitaip. Juk jau nera jokiu ribu ir istatymu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS