JAV kongresmenai demokratai reikalauja dokumentų iš D. Trumpo sūnų, žento | Diena.lt

JAV KONGRESMENAI DEMOKRATAI REIKALAUJA DOKUMENTŲ IŠ D. TRUMPO SŪNŲ, ŽENTO

  • 0

Demokratų kontroliuojami JAV Kongreso žemieji rūmai pirmadienį pradėjo naują plataus masto tyrimą dėl Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) aplinkos galimo piktnaudžiavimo valdžia, reikalaudami dokumentų iš dešimčių žmonių, įskaitant prezidento sūnus Donaldą jaunesnįjį ir Ericą (Eriką), taip pat valstybės vadovo žentą Jaredą Kushnerį (Džaredą Kušnerį).

„Tai yra kritinis momentas mūsų valstybei, ir mes įpareigoti ištirti šiuos reikalus bei surengti posėdžius, kad visuomenė žinotų visus faktus“, – sakoma tyrimą vykdančio Atstovų Rūmų Teismų komiteto pirmininko Jerry Nadlerio (Džerio Nadlerio) pareiškime.

Dokumentų taip pat prašoma iš D. Trumpo pagrindinės įmonės „The Trump Organization“ vyriausiojo finansininko Alleno Weisselbergo (Aleno Veiselbergo), buvusio Baltųjų rūmų pagrindinio stratego Steve'o Bannono (Stivo Banono), prezidento asmeninio advokato Jay Sekulowo (Džėjaus Sekjulouvo), kitų buvusių patarėjų ir vyriausybių paslaptis viešinančio tinklapio įkūrėjo Juliano Assange'o (Džuliano Asandžo).

Anot Baltųjų rūmų atstovės Sarah Sanders (Saros Sanders), prezidentūra gavo J. Nadlerio prašymą, o kompetentingi pareigūnai „jį išnagrinės ir tinkamu laiku pateiks atsakymą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS