JAV: kovą sulaikyta per 100 000 migrantų, nelegaliai kirtusių sieną su Meksika | Diena.lt

JAV: KOVĄ SULAIKYTA PER 100 000 MIGRANTŲ, NELEGALIAI KIRTUSIŲ SIENĄ SU MEKSIKA

JAV pasieniečiai kovą sulaikė 103 500 migrantų, nelegaliai kirtusių sieną su Meksika. Ankstesnį mėnesį migrantų buvo 76 500, pranešė JAV Muitinės ir pasienio apsaugos agentūra.

Apie 57 000 migrantų iš 100 000 buvo šeimos, 9 300 - nepilnamečiai be palydos. Didelis nelegalių sienos kirtimų skaičius varo į neviltį JAV prezidentą Donaldą Trumpą. Kova su nelegalia imigracija yra vienas pagrindinių jo uždavinių.

„Prieglobsčio situacija turi būti sprendžiama“, - sakė D. Trumpas antradienį žurnalistams. Anot jo, „juokinga“, kad tiek daug migrantų iš Centrinės Amerikos gali pateikti prieglobsčio prašymą JAV. „Tai yra teistumą turintys žmonės. Atvyksta žudikai. Atvyksta narkomafijų bosai. Atvyksta gaujos. Ir mes juos sustabdysime“, - kalbėjo prezidentas.

Prieš kelias dienas D. Trumpas pagrasino Meksikai uždaryti sieną ir taikyti muitus, jei ji toliau leis migrantams keliauti per savo šalį. „Mūsų šalis yra PILNA!“ - rašė jis tviteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jo

visus atiduoti vokietijai,MERKEL ju norejo tai tegu dabar juos ir priima,

Na taip...

Pasaulyje yra per daug žmonių. Ypač kvailų ir nukvailintų. Turėtų visi turėti ne daugiau kaip du vaikus. Maximum trys. Ne daugiau. Dabar kas dedasi?!... O dar pjūdo tyčia, kad užimti plotus ir sunaikinti ekonomiką...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS