JAV krašto saugumo vadovas ragina kantriai laukti, kol bus suskaičiuoti balsai | Diena.lt

JAV KRAŠTO SAUGUMO VADOVAS RAGINA KANTRIAI LAUKTI, KOL BUS SUSKAIČIUOTI BALSAI

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) aukščiausio rango krašto saugumo pareigūnas antradienį paragino rinkėjus būti kantrius laukiant rinkimų rezultatų, pasirodžius pranešimams, kad prezidentas gali skubėti skelbti pergalę.

„Rinkėjai turėtų būti kantrūs, kol lauks šių metų rinkimų rezultatų, – sakė krašto saugumo sekretoriaus pareigas einantis Chadas Wolfas (Čadas Volfas). – Svarbu suprasti, kad šiam procesui gali prireikti laiko.“

Pasirodė pranešimų, jog D. Trumpas patikėtiniams pasakė vėlai antradienį skelbsiantis pergalę, jei atrodys, kad jis pirmauja, tačiau jis pats šiuos kaltinimus paneigė.

Antradienį prasidėjus balsavimui D. Trumpas televizijai „Fox News“ sakė, kad „nėra priežasties žaisti žaidimų“ dėl ankstyvo pergalės paskelbimo.

Pareigūnai daugelyje valstijų yra sakę, kad daugybės paštu atsiųstų balsų skaičiavimas gali užtrukti mažiausiai dar vieną dieną, galbūt net tris dienas.

JAV prezidento rinkimai 2020

Scanpix nuotr.

Ch. Wolfas spaudos konferencijoje sakė, kad JAV rinkimų sistemos išlieka „atsparios“ nepaisant užsienio valstybių, tokių kaip Iranas ir Rusija, bandymų įsilaužti į jas ir gauti rinkėjų duomenis.

„Nėra požymių, kad kokiam nors užsienio veikėjui pavyko sukelti pavojų faktiniams balsams, atiduotiems per šiuos rinkimus, ar juos paveikti. Bet tikrai išliekame labai budrūs“, – sakė Ch. Wolfas.

Krašto saugumo departamento Kibernetinio saugumo ir infrastruktūros saugumo agentūros, kuri yra atsakinga už rinkimų saugumą, direktorius Chrisas Krebsas (Krisas Krebsas) sakė esąs įsitikinęs, kad balsavimo rezultatai, kurie pradės aiškėti antradienį vakare, bus apsaugoti.

Tačiau jis perspėjo, kad vis dar yra laiko, kai galima bandyti sutrikdyti rinkimus ar kai gali įvykti balsavimo technikos gedimų.

„Galėtų būti kitų įvykių, veiklos ar pastangų kištis ir pakirsti pasitikėjimą rinkimais, – sakė Ch. Krebsas. – Todėl prašau visų amerikiečių demonstruoti kantrybę, skeptiškai vertinti visus sensacingus ir nepatikrintus pareiškimus.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS