JAV kritikuojama senatoriaus kelionė į Meksiką, Teksasą užklupus žiemos audrai | Diena.lt

JAV KRITIKUOJAMA SENATORIAUS KELIONĖ Į MEKSIKĄ, TEKSASĄ UŽKLUPUS ŽIEMOS AUDRAI

Teksasui atstovaujantis JAV senatorius Tedas Cruzas (Tedas Kruzas) ketvirtadienį sulaukė griežtos kritikos dėl to, kad nuskrido į kurortą Meksikoje, kai milijonai žmonių jo valstijoje per žiemos audrą liko be elektros ar vandens.

Politiniams varžovams raginant jį atsistatydinti, T. Cruzas savo skrydį teisino tuo, kad vienai nakčiai į Kankūną nuvyko norėdamas nuvežti ten savo vaikus.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtose nuotraukose matyti, kaip T. Cruzas trečiadienį išskrenda, užėjus didelio šalčio bangai pietinėje JAV dalyje, kurioje retai susidaro sunkios žiemiškos sąlygos.

Visame Teksase komunalinių paslaugų įmonės stengiasi atkurti elektros tiekimą, o septyniems milijonams valstijos gyventojų buvo nurodyta prieš vartojant vandenį jį pirma užvirinti. Valstijoje atidaryta 300 laikinų centrų, kuriuose galima sušilti.

Užšalus elektrinėms ir vėjo turbinoms, gyventojams paeiliui atjungiama elektra.

„Kadangi mokyklos uždarytos savaitei, mūsų mergaitės paprašė kelionės su draugais. Norėdamas būti geras tėvas, praėjusį vakarą nuskridau su jomis ir šią popietę parskrendu, – sakoma T. Cruzo pareiškime. – Mano darbuotojai ir aš nuolat bendraujame su valstija ir vietos lyderiais, kad išsiaiškintume, kas įvyko Teksase. Norime vėl turėti savo elektrą, savo vandenį ir šilumą savo namuose.“

Televizijai jis pridūrė: „Akivaizdu, kad tai buvo klaida. Dabar to nebūčiau daręs.“

T. Cruzas ketvirtadienį buvo nufilmuotas Kankūno oro uoste prieš savo skrydį atgal į JAV.

Anksčiau šią savaitę duodamas interviu radijui jis ragino žmones užklupus žiemiškiems orams „tiesiog būti namie“.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki (Džen Psaki) žurnalistų paklausta apie šį incidentą, atsakė trumpai.

„Neturiu jokių naujausių duomenų apie tikslią Tedo Cruzo buvimo vietą. Mes sutelkę dėmesį į darbą... dėl šios žiemos audros ir krizės“, – sakė ji.

Teksaso demokratų partija paragino T. Cruzą dėl savo išvykos atsistatydinti.

T. Cruzas, buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sąjungininkas, laikomas vienu iš tikėtinų respublikonų kandidatų į prezidentus 2024 metų rikimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS