JAV iš lėktuvų keleivių reikalaus neigiamo koronaviruso testo | Diena.lt

JAV IŠ LĖKTUVŲ KELEIVIŲ REIKALAUS NEIGIAMO KORONAVIRUSO TESTO

Jungtinės Valstijos iš visų lėktuvais atvykstančių keleivių reikalaus neigiamo koronaviruso testo. Keliautojai turės atlikti testą per tris dienas iki skrydžio, antradienį pranešė JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC). Oro bendrovės galės skraidinti tik neigiamą testą turinčius asmenis. Šis reikalavimas įsigalios sausio 26 dieną.

CDC, be to, rekomenduoja praėjus trims penkioms dienoms po atvykimo dar kartą pasitikrinti dėl koronaviruso ir septynias dienas izoliuotis. „Testai neeliminuoja visų rizikų, – sakė cento direktorius Robertas Redfieldas. – Tačiau kartu liekant namuose ir laikantis kasdieninių atsargumo priemonių, pavyzdžiui, kaukių dėvėjimo ir atstumo taisyklių, kelionės gali būti saugesnės“.

Jau ir dabar vykstančiųjų į JAV laukia daug ribojimų. JAV pandemijos pradžioje paskelbė draudimą atvykti užsieniečiams, kurie likus dviem savaitėms iki planuojamos JAV kelionės buvo Šengeno zonos šalyse, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Kinijoje, Brazilijoje ir Irane.

Tačiau galioja ir virtinė išimčių. Vis pasirodo pranešimų, kad kelionių ribojimai europiečiams jau netrukus gali būti panaikinti.

JAV yra labiausiai pandemijos paveikta pasaulio šalis. Čia registruota beveik 23 mln. užsikrėtimų ir apie 380 tūkst. mirčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS