JAV nusiųs Taivanui naują 340 mln. JAV dolerių vertės karinės pagalbos paketą | Diena.lt

JAV NUSIŲS TAIVANUI NAUJĄ 340 MLN. JAV DOLERIŲ VERTĖS KARINĖS PAGALBOS PAKETĄ

  • 3

Jungtinės Valstijos netrukus paskelbs apie maždaug 340 mln. JAV dolerių (apie 309 mln. eurų) vertės karinės pagalbos Taivanui paketą, penktadienį pranešė JAV pareigūnas.

Į paketą bus įtraukta žvalgybos ir stebėjimo įranga bei šaulių ginklų amunicija, tačiau gali būti ir kitų ginklų ar reikmenų, sakė pareigūnas su anonimiškumo sąlyga.

Kada tiksliai bus paskelbta apie naują paketą, tebėra neaišku, tačiau apie jį gali būti pranešta jau penktadienį.

Šis žingsnis neabejotinai supykdys Pekiną, kuris tvirtina, kad ši demokratinė, savarankiškai valdoma sala yra jo teritorijos dalis, ir yra pažadėjęs ją užimti, prireikus – jėga.

Kongresas yra įgaliojęs prezidentą skirti Taivanui pagalbą iš Amerikos karinių atsargų – tokiu pat būdu, kokiu Vašingtonas teikia didelę pagalbą Ukrainai nuo Rusijos įsiveržimo pradžios 2022 metų vasarį.

2023 metų išlaidų gynybai įstatyme prezidentui leidžiama „nurodyti imti gynybos reikmenis iš Gynybos departamento atsargų, teikti Gynybos departamento gynybos paslaugas ir karinį švietimą bei mokymą, kurių bendra vertė neviršija 1 000 000 000 JAV dolerių per finansinius metus“.

Tai galima padaryti greičiau nei sudaryti sutartis dėl naujos įrangos įsigijimo iš gynybos pramonės, kuriai tą įrangą dar reikės pagaminti, nes Jungtinės Valstijos sandėliuose turi nereikalingos įrangos ir gali ja apsirūpinti greičiau.

Jungtinės Valstijos nori padidinti Taivano karinę galią ir taip užkirsti kelią galimai Kinijos invazijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

keista JANKIŲ l a i k y s e n a -jie KINIJAI kalba , jog

nepritaria TAIVANIO savystovumui, o iš kitos pusės g i n k l u o j a TAIVANĮ, tai aiškiai rodo , kokie p a r a z i t a i yra JANKIAI.

Akivaizdu kad

JAV teroristai ir žudikai organizuoja naują karą. Per maža jiems tai ką padarė iš Ukrainos. Jie nepadėjo Ukrainai, tik parduoda Kijevo naciams ginklus ir mokina jų teroristus ir žudikus.

AMERIKOS BANDITAI

Ruošia antrą maidaną Taivanyje. Kada jie pasprings nuo terorizmo šioje planetoje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS