JAV pareiškė darančios viską, kad išlaisvintų Rusijoje kalinamą žurnalistą | Diena.lt

JAV PAREIŠKĖ DARANČIOS VISKĄ, KAD IŠLAISVINTŲ RUSIJOJE KALINAMĄ ŽURNALISTĄ

Trečiadienį Baltieji rūmai pareiškė dedantys pastangas išlaisvinti du Rusijoje sulaikytus amerikiečius, žurnalisto Evano Gershkovichiaus teismą vadino piktinančiu.

Rusijai tvirtinant, kad ji siunčia „signalus“ Jungtinėms Valstijoms apie galimą apsikeitimą kaliniais, Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby pareiškė, kad Maskva naudoja E. Gershkovichių ir kitą sulaikytą amerikietį Paulą Whelaną „kaip mainų monetą“. „Norime, kad ir Evanas, ir Paulas žinotų, jog mums visiems labai rūpi jų gerovė ir kad ši administracija ir toliau darys viską, ką gali, kad sugrąžintų juos namo“, – žurnalistams sakė J. Kirby. Jis išsamiau neatskleidė diplomatinių ryšių su Rusija dėl dviejų kalinių, tik pasakė, kad jie palaikomi.

„The Wall Street Journal“ žurnalistas E. Gershkovichius buvo areštuotas 2023 m. kovo mėnesį ir apkaltintas šnipinėjimu. Jo šeima, darbdavys ir Baltieji rūmai kaltinimus vadina melagingais.

J. Kirby sakė, kad Rusija leido JAV ambasadai tik „trumpalaikę prieigą“ prie E. Gershkovichiaus per jo „suklastotą teismą“ Uralo mieste Jekaterinburge. „Pakartosiu – Evanas niekada nedirbo Jungtinių Valstijų vyriausybei. Evanas nėra šnipas. Žurnalistika nėra nusikaltimas, ir Evanas niekada neturėjo būti sulaikytas“, – pareiškė J. Kirby. Jis pridūrė, jog JAV pareigūnus nudžiugino pranešimai, kad E. Gershkovichius buvo geros nuotaikos. „Visada malonu matyti jo šypseną ir girdėti pranešimus apie jo moralinę būklę“, – sakė J. Kirby.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kokiu velniu ten lindo? blogai gyveno ? ar sugunde d pinigai kaip navalna AA ???????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS