JAV pasiuntinys ragina rasti diplomatinį sprendimą Izraelio ir „Hezbollah“ konflikte | Diena.lt

JAV PASIUNTINYS RAGINA RASTI DIPLOMATINĮ SPRENDIMĄ IZRAELIO IR „HEZBOLLAH“ KONFLIKTE

 JAV specialusis pasiuntinys Amosas Hochsteinas pakartojo savo šalies raginimą rasti diplomatinį sprendimą Izraelio ir „Hezbollah“ konflikte.

„Turime rasti diplomatinį sprendimą, kuris leistų Libano žmonėms grįžti į savo namus Pietų Libane... o Izraelio žmonės turi turėti galimybę grįžti į savo namus šiaurėje“, – žurnalistams Beirute po susitikimo su Libano parlamento pirmininku Nabihu Berriu pareiškė A. Hochsteinas.

Libano laikinasis premjeras Nagibas Mikatis tvirtino, kad prioritetu turi būti laikomos paliaubos Gazos Ruože, taip pat Izraelio atakų prieš Libaną ir pasikartojančių Libano suvereniteto pažeidimų sustabdymas.

„Norime taikos ir stabilumo, laikantis tarptautinių rezoliucijų“, – atvykusiam JAV pasiuntiniui sakė N. Mikatis.

A. Hochsteinas ketvirtadienį atvyko į Libano sostinę dalyvauti derybose su Libano pareigūnais. Prieš tai jis viešėjo Izraelyje.

Nuo Gazos karo pradžios spalio 7 d. Izraelio ir Libano pasienyje vis vyksta konfrontacijos tarp izraeliečių kariuomenės ir proiranietiškos grupuotės „Hezbollah“. Abiejose pusėse jau yra žuvusiųjų.

Libane ir Izraelyje buvo perkelta tūkstančiai žmonių.

Tai didžiausia eskalacija nuo antrojo Libano karo 2006 m. JAV yra kelis kartus perspėjusios „Hezbollah“ ir šios grupuotės sąjungininką Iraną neatidaryti naujo fronto.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik 1

sprendimas ,nutraukia Palestinieciu zudyma ,isipareigoja atstatyt sugriauta Palestina ir Pripazysta Palestina ir Jos teritorija. Laisve Palestinai !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS