JAV perdavė Estijai 128 prieštankines raketas „Javelin“ | Diena.lt

JAV PERDAVĖ ESTIJAI 128 PRIEŠTANKINES RAKETAS „JAVELIN“

Vašingtonas perdavė Talinui 128 prieštankines raketas „Javelin“ pagal didesnės apimties dvišalę sutartį, ketvirtadienį pranešė JAV ambasada Estijoje.

„Atgabentas krovinys yra Estijos gynybos potencialo stiprinimo tąsa, sutvirtinsianti mūsų šalių strateginę integraciją ir užtikrinsianti NATO sąjungininkų ir partnerių operatyvinį suderinamumą“, – nurodoma diplomatinė atstovybės pranešime.

Ambasada pažymi, kad „kilnojamosios prieštankinių raketų sistemos „Javelin“ yra dalis besitęsiančio bendradarbiavimo, numatančio bendrą finansavimą iš JAV Valstybės departamento ir Estijos valstybės biudžeto“.

„Estijos gynybos pajėgos ir JAV pajėgų Europoje jungtinis štabas ir toliau bendradarbiauja, kad pasiektų bendrus strateginius tikslus bei užtikrintų stabilumą regione“, – pabrėžiama pranešime.

Jame priduriama, kad per pastaruosius kelerius metus Amerika suteikė Estijai karinę paramą, kurios vertė viršija 100 mln. dolerių (92 mln. eurų).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ka

nedabaige maras dabaigs jav sinistai su pompeo priesaky nes trumpas kovoja su virusu ir prekyba ir jam ko gero uzdrausta priimineti karinius ??? ir tai matosi is visu veiksmu ir dar liko tik 1 izraelis kuris neafisuoja serganciu tai duoda minties pamastmui kas uz to stovi?...

Artūras

Dabar koronės virusui bus ragai !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS