JAV planuoja smogti Rusijai: skelbs sankcijas „Nord Stream 2“ | Diena.lt

JAV PLANUOJA SMOGTI RUSIJAI: SKELBS SANKCIJAS „NORD STREAM 2“

  • 16

JAV administracija planuoja paskelbti sankcijas Rusijos vykdomam eksporto dujotiekio plėtros projektui „Nord Stream 2“, antradienį rašo naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi JAV energetikos sekretoriaus Ricko Perry (Riko Perio) pareiškimu.

Agentūros duomenimis, savo kalboje Kijeve sekretorius taip pat pareiškė, kad Jungtinės Valstijos netrukus gali parengti įstatymo projektą, kuriame bus numatyti apribojimai dėl „Nord Stream 2“.

„Pasipriešinimas „Nord Stream 2“ Jungtinėse Valstijose vis dar labai aktyvus“, – pareiškė R. Perry, kurį cituoja „Bloomberg“

„Manau, kad JAV Senatas ir Atstovų rūmai JAV prezidentui ne tokioje tolimoje ateityje pateiks įstatymo projektą, kuriame bus numatyti labai, labai rimti apribojimai bendrovėms, kurios toliau turi reikalų su projektu „Nord Stream 2“. Taigi sekite naujienas“, – pažymėjo jis.

R. Perry anksčiau jau yra sakęs, jog Vašingtonas neatmeta galimybės nustatyti sankcijas šio dujotiekio projektui.

Jis taip pat sakė, kad Jungtinės Valstijos ir toliau prieštarauja dujotiekių „Nord Stream 2“ ir „TurkStream“ tiesimui. Šie dujotiekiai Rusijai leis dujas į Europą gabenti nesinaudojant Ukrainos dujų vamzdynų sistema.

R. Perry buvo vienas iš penkių JAV aukšto rango pareigūnų, kurie naujojo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio inauguracijos ceremonijoje atstovavo Kijevą palaikančioms Jungtinėms Valstijoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

Jankynas -pati šlykščiausia šalis pasaulyje. Tikėsimės, kada nors sudegs atominėje ugnyje šita išgamų šalis.

Kestas

Nereikia ponas Kaunietis ju dusinti jie patys uždus jau matosi kad sunkiai kvėpuoja tik mūsų Nausėdos kalbos izuleja bet ko norėti Lansbergyno pakilimas tik išduoti nenori

Cha

Jau ir apsišiko. Iki ausų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS