JAV prezidentas atostogas Martos Vynuogyne pradėjo diena anksčiau nei planuota | Diena.lt

JAV PREZIDENTAS ATOSTOGAS MARTOS VYNUOGYNE PRADĖJO DIENA ANKSČIAU NEI PLANUOTA

  • 0

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) grįžta į savo įprastą vasaros atostogų vietą – Masačusetso valstijai priklausančią Martos Vynuogyno salą – viena diena anksčiau negu planuota ir tikriausiai ten ilsėsis ilgiau negu dvi savaites bei atsidės mėgstamam laisvalaikio užsiėmimui – golfui.

Akivaizdu, kad B.Obama labai nekantravo pasekti daugybės įstatymų leidėjų, lobistų ir kitų politikos veikėjų, kurie kiekvieną rugpjūtį išvyksta atostogauti ir palieka ištuštėjusį Vašingtoną, pavyzdžiu, todėl net paankstino savo išvykimą viena diena. Jis paliks Baltuosius rūmus penktadienio popietę kartu su žmona Michelle (Mišel) ir paauglėmis dukromis Malia (Malija) bei Sasha (Saša), o ne šeštadienį, kaip buvo anksčiau planuota.

B.Obama neplanuoja jokių viešų renginių tolesnes 17 dienų, kol jis ilsėsis saloje, esančioje į pietus nuo Menkių kyšulio ir garsėjančioje kaip turtingųjų vasaros kurortas. Prezidentas Martos Vynuogyne atostogaus jau šeštą kartą nuo savo kadencijos pradžios 2009 metais. Jis nevyko į tą salą tik 2012 metai, per savo perrinkimo kampaniją.

JAV lyderis grįš į tą pačią atokią vilą, kurią nuomojosi praeitais metais, – pastatą su septyniais miegamaisiais ir devyniais vonios kambariais Čilmarko vietovėje vakarinėje salos dalyje. Kaip nurodoma vietos žiniasklaidos pranešimuose, tas vila yra įvertinta 12 mln. dolerių, o jos teritorijoje yra dvi krepšinio aikštelės ir teniso kortas.

Visą atostogų laiką B.Obama planuoja praleisti atokiai nuo Vašingtono šurmulio ir užsiimti mėgstama veikla: žaisti golfą, lankytis paplūdimyje, leistis į žygius dviračiais ir pėsčiomis su savo šeima, taip pat vakarieniauti su Michelle kai kuriuose prabangiausiuose salos restoranuose.

Šalies vadovą lydės grupė jo svarbiausių padėjėjų, kurie informuos B.Obamą apie svarbiausius reikalus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS