JAV prezidentas ragina žiniasklaidą atsisakyti „nesibaigiančio priešiškumo“ | Diena.lt

JAV PREZIDENTAS RAGINA ŽINIASKLAIDĄ ATSISAKYTI „NESIBAIGIANČIO PRIEŠIŠKUMO“

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį paragino šalies žiniasklaidą atsisakyti savo „nesibaigiančio priešiškumo“ ir sustabdyti savo „melagingus puolimus“.

Prezidentas tai pareiškė komentuodamas pranešimus apie tai, kad buvusiam šalies vadovui Barackui Obamai (Barakui Obamai), kitiems garsiausiems demokratams ir televizijai CNN buvo nusiųsta vamzdelinių bombų.

Kreipdamasis į savo šalininkus per politinį mitingą Mosini mieste Viskonsino valstijoje D. Trumpas palyginti santūriai pareiškė, kad viešųjų asmenų pareiga yra sušvelninti savo retoriką. Tai jis sakė opozicinės Demokratų partijos aukščiausio rango kongresmenams apkaltinus prezidentą, kad jis skatina smurtą ir skaldo Amerikos visuomenę.  

„Niekas neturėtų neatsakingai lyginti politinių oponentų su istoriniais piktadariais, tačiau tai daroma, daroma nuolat“, – sakė D. Trumpas.

„Neturėtume minia pulti žmonių viešose vietose ar naikinti valstybės turto. Yra būdas išspręsti mūsų nesutarimus – taikiai ateiti prie balsadėžių“, – kalbėjo jis. 

„Siekiant įveikti mūsų nesutarimus ir sutelkti žmones, žiniasklaidai taip pat tenka atsakomybė nustatyti mandagų toną ir nutraukti nesibaigiantį priešiškumą bei nuolatinius negatyvius, dažnai neteisingus puolimus ir istorijas, – sakė prezidentas. – Reikia tai padaryti. Jie turi liautis.“

CNN, pasižyminti agresyviu informavimu apie D. Trumpo administracijos darbą, nuolat užsitraukia prezidento pyktį. Jo šalininkų mitinguose visada matyti plakatų, smerkiančių šį tinklą.

„Baltuosiuose rūmuose visiškai ir absoliučiai trūksta supratimo apie jų tęsiamų atakų prieš žiniasklaidą rimtumą, – sakė CNN prezidentas Jeffas Zuckeris (Džefas Zakeris). – Žodžiai svarbūs. Kol kas jie rodo to nesuprantantys.“

Praėjusią savaitę asociacija, atstovaujanti Baltuosiuose rūmuose dirbančius žurnalistus, apkaltino D. Trumpą palaikant smurtą prieš žiniasklaidą, kai prezidentas pagyrė Kongreso narį, kumščiais puolusį „The Guardian“ korespondentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS